Onsdag 7/1

Dragspels-Larsson är inblandad i ett storbandsprojekt. Ny skiva är inspelad. Det låter bra. Kolla själv. Kjell Gustavsson Rhythm And Blues Orchestra. Dom spelar i Forum Kvarnsveden Lördagen 31/1. Först konsert i bio/teatersalongen och senare spelas det i pub och danslokalen på övervåningen. Enligt Larsson kommer Pelle Lindström och en del andra musikanter dit och jammar med storbandet.Det känns som nåt man inte bör missa. Biljetter finns att köpa i Forum.

pelleanders3Osäkert, men eventuellt kommer även Peter Carlsson, som nu repar in en ny föreställning med Blå Grodorna, till Forum. ”Ett uppträdande” med Peter Carlsson & co finns på Spotify. ”Människokännaren” och ”En gång i Afrika” är  klassisk Carlssonhumor. Och vem annan skulle komma på idén att göra en ballad av Hemglass terrormelodi. Bild från Maximteatern 1988.

petercarlsson721

Lyckades i alla fall se tv programmet med John Hammond jr som följde i Blueslegenden Robert Johnson´s spår. Han som sålde sin själ till djävulen och vid 26 års ålder förgiftades till döds av svartsjuk äkta man 1938. Keith Richards, Eric Clapton och många andra har den mannen att tacka för allt eller åtminstone väldigt mycket. Hammond träffade musiker och gamla flickvänner och fick en del nya uppgifter om den legendariske. Som sig bör var mr Johnson hård på både Whiskey och fruntimmer. Det syntes nästan en liten tår i ögonvrån  på den åldrade Wille May som svårt förälskad lämnades av bluesmannen för sådär femtio år sedan. Hon hade inte hört låten Love In Vain där Robert Johnson besjunger henne. Fan vet vad som är sant men det var intressant att se. Amerika är duktiga på att vårda sina legender.

Här skulle säkert en kilometerlång länklista med Robert Johnson-låtar av olika artister kunna göras men eftersom jag gillar elektrisk blues bäst får det bli en Eric Clapton och en liveversion av Ramblin On My Mind med Yngström i högform. Bilden tagen i Danmark. Midtfynfestivalen 1992.

c-y174

Måste lägga ut en ny länk med Blind Boys Of Alabama. Religiös Gospelbluessoul eller vad det nu ska kallas. Otroliga gubbar. Ofta med lika fantastiska musiker bakom sig.

bli1

Annonser

2 kommentarer

Filed under Musik

2 responses to “Onsdag 7/1

 1. Åh vad jag gillar dina bilder…
  Har en hängande på väggen i mitt vardagsrum, en som jag köpte för längesedan.
  Yngstöm, Hoffsten och övriga i Sky High ståendes på en strand(Båsta?) med en bil i bakgrunden, vet inte vilken sort men en gammal Amerikanare är det allt.

 2. Z

  Tack.
  Den bilden finns faktiskt i digital form här i datorn.
  Kanske visar den i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s