Diplomaterna

Såg TV dokumentären Diplomaterna. Visste man inte bättre kunde man tro att det var ett humorprogram men tyvärr är det en lysande dokumentation av Svensk tafflighet. Efter tsunamikatastrofen lovades krafttag. Krisberedskap för hjälp till svenskar i nöd utomlands skulle organiseras. Mitt i sommaren 2006 small det rejält i Beirut och många svenska medborgare behövde hjälp ut därifrån. En afrikadiplomat hittades på golfbanan och for svärande in till UD. Han skickade i sin tur ett gäng lika semesterlediga svenskar till Cypern för att ta färjan till Beirut och rädda medborgarna. Identifieringen som svenskar i krigszonen ordnades medelst inköp av blågula ryggsäckar och käcka kepsar i samma färger från souvernirbutiken på Arlanda. En ensam rädd UD kvinna spejade förgäves från Beirutkajen efter nån buss nr 18 som aldrig kom. Fransmännen skickade premiärministern  plus massor av bussar för evakuering av de sina från hamnen. Båten slog igen luckan och drog. En svensk fanns med på båten tillbaka till säkerheten. Hon med kepsen och ryggsäcken.
Ska bli intressant att se fortsättningen på måndag. Har möjligen UD anlitat Bamse till nästa avsnitt?

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Diplomaterna

  1. storabh

    Åker man till Libanon får man räkna med att det smäller. Dom sk ”svenskarna” skulle varit hemma och fiskat i älva istället.

  2. Ja Bamse och lilla skutt står väl mycket riktigt för den tafflighet och feghet som råder då de svenska myndigheterna ska försöka presterar något i olika slags krissituationer. Ditt inlägg är pang på…
    Så sant.

  3. Z

    Nja, Vi vet ju att Bamse har god hand med vargen så han löser nog även denna kniviga situation.

  4. Hoppsan kom bamse med…det var inte menat så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s