Smått & Gott

spankenSaker och ting rullar på ungefär som vanligt.  Jobba äta skita sova. Gym och spinning. Präktigheten balanseras av ett par Bourbonwhiskeyflaskor som förhoppningsvis är på väg från Tyskland till Forssa C.  George Dickel no8 och Wild Turkey Sherry Signature. Höjdarspånken. Battle Boys ska föräras ett smakprov vid nästa möte är det tänkt. Håll i hatten pojkar, procenten är hög. sta2

Läste nyss ut boken Kamrat Spion. Om Sverige i Stasiarkiven mm. Intressant och varje dag lär man sig nåt nytt.  Till exempel att  världen hösten 1983 befann sig en hårsmån från avgrunden utan att den visste om det.  Öst hade fått för sig att Nato´s övning Able Archer skulle övergå i anfall. De Tyska koncentrationslägren Sachsenhausen och Buchenwald fanns ända till 1950. De bytte bara namn till specialläger ett respektive två och drevs av Stalins kommunister. 50000 fångar satt under vidriga omständigheter. Bland dem många socialdemokrater, liberaler, oppositionella kulturpersoner och kommunistkritiska judar. Direktören på Stora Kopparberg i Falun som ingick i nätet av industrispioner. Kostnaden för Stasi motsvarade 20% av DDR´s statsbudget. Allt och alla övervakades. Svenska VPK umgicks in i det sista med DDR regimen och beklagade sig  över Gorbatjovs reformpolitik.

Filmen Maria Larssons eviga ögonblick är inte dum. Bra skådespelare. Till och med Hasse Alfredsson dyker upp i en scen och Persbrandt är förstås utmärkt som buffeln Sigge. Snyggt foto. Fattas bara annat när det handlar om en fotograf.

areta4Ser fram emot Aretha Franklin i  New Orleans. Klicka på bilden och det finns en Spotifylista med låtar av lite annorlunda sort än de som spelas mest.  Lite jazzigare, lite bluesigare och naturligtvis hur bra som helst.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Böcker, Blues, Film, Jazz, Musik, Soul, Whisky

3 responses to “Smått & Gott

  1. "En Gammal Gentleman"

    Man tackar, det ser jag fram emot.

  2. lennart hill

    Med sådana pavor är det som bäddat för ett antal extra generalstabsmöten med Battle Boys.

  3. "En Gammal Gentleman"

    Så sant som det är sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s