Jazzfest Torsdag

Då är det slut på slappandet. Festivalen är igång igen. Full rulle hela dagen och natten. I säng först vid 04.30. Torsdagen var fylld av bra musik. Började med att kolla Little Freddie King i bluestältet. Lokal blueshjälte i sjuttioårsåldern. ”He is living the blues” sa damen bredvid mej. Ska visst ha blivit skjuten två gånger av hustrun. Hursomhelst var han kul att höra men framförallt att se. Snitsig kille, kolla bara skorna. Det svängde bra också.

littlefreddieking01b

Gotländskan Therese Andersson uppträdde på en av de två stora scenerna. Hon stiger stadigt i graderna här i landet. Kör helt ensam med samplingar, fiol, gitarr, trummor och jag vet inte allt. Vi böt några ord vid skivsigneringen. Trevlig tjej. Hon kommer visst hem till Sverige på turné i sommar.

theresaanderssonb2

Värmen och luftfuktigheten stiger. Det är präktigt varmt. Det gäller att hälla i sig mycket vätska. Vi är bra på sånt. Varannan öl och vatten funkar bra.

Bara att kolla folk på festivalen är en upplevelse. Alla tänkbara typer finns. Den här trevlige mannen, Frank, sålde öl och hade en en kreativ lösning mot eventuella gråa hår i skägget. Människorna här är överlag vänliga och ofta nyfikna på den där stora fotografen med Forssa-accent på engelskan. frankb1

Gospeltältet är ett måste. Den här gången såg vi The Mississippi Mass Choir. Djupt religiöst. Total inlevelse och så mäktigt att höra. Den ene efter den andre sångerskan plockas fram som solist, alla med röstresurser som Aretha Franklin,typ. Man häpnar.

mississippimass02b

mississippimass03bMississippi Mass Choir

New Orleansbandet Subdudes var ett måste för min del. Bra sångare, charmig musik.

subdudes03b

subdudes04bTypisk publikbild. Den här lycklige mannen hade, visade det sig,ett litet skivbolag och ville byta en skiva mot bilden.

Lil`Ed & The Blues Imperials i Bluestältet. Den gode Ed blev så till sig att han gav sig ut i publiken med sin gitarr.

liled01b

Sen blev det problem, av lyxig sort. Emmylou Harris och Solomon Burke samtidigt på olika scener. Lösningen fick bli hälften av varje. Skitbra båda två förstås.Stort.

emmylou03b

solomonburkeb

Han satt där som en kunglighet med ett otroligt band runt sig. Kan knappt gå men rösten är det sannerligen inget fel på. Mäktig man, på många sätt.

Jag staplar beröm hela tiden men kan inte göra annat. Vi har fantastiska dagar här.

Taxi hem. Pelle Lindström drog en munspelspolska för chauffören och två Amerikanska damer i baksätet. Dusch, klädbyte en stadig Wild Tyrkeywhiskey och iväg till nästa. Klubben Chickie Wah Wah alldeles runt hörnet. Slidegitarr fantomen John Mooney och bandet Lil`Band o Gold.  Dansvänligt med dragspel och blås. Lite Doug Sahm stuk kanske man kan likna det vid.

chickiewahwahb

lilbandogold01b

Annonser

3 kommentarer

Filed under Musik

3 responses to “Jazzfest Torsdag

  1. Kunde dagen startat på ett bättre sätt?, än med två långa feta rapporter. 😀

  2. andyberger

    Kul att få lite rapporter. Subdudes, Lil band o gold, Bonnie Raitt, bara favoriter alltihopa. Plus ett antal andra tunga namn också. Nej, jag är inte avundsjuk alls… Ska försöka gå ut o hitta en uteservering nu… Om det finns nån.

  3. Såg Therese Andersson på SVT2 i kväll. Imponerande, mycket teknik, men musikaliskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s