Pingsthelgen

Först det tråkiga. Torstens begravning i Hamrånge kyrka i fredags. Minst tjugo år för tidigt. Sorgligt.

Man påminns om hur viktigt det är att passa på att roa sig så mycket det bara går innan man hamnar i den där lådan med blommor på locket. New Orleansresan fyllde på det kontot fint och fler resor är på G. Även Jeepen sorterar  in under nöjen. Törstig och opraktisk men fan så rolig. En ungdomsdröm förverkligad. Idag packade vi picnickorgen och puttrade nedcabbade runt i solen. Morsdagslunch på en filt vid en skogssjö. Sallad med Seranoskinka, räkor och färsk sparris, avrundat med en glass i Romme.

Vi for förbi Islingby och kollade Polyglottsångaren igen. Den är kvar och kan nog så förbli ett bra tag än. Den far runt och sjunger i björkarna hemma hos fågelskådare Johansson i hopp om att finna en hona att bilda familj med. Tyvärr lär den inte hitta någon partner eftersom den befinner sig några hundra mil för långt norrut. Eller kan det  bli en hybrid med en Härmsångare(sångerska!) som väl är en nära artsläkting ? Frågan ställs till brorsan eller andra kunniga ornitologer som ev besöker denna blogg. Ca 800 personer har nu besökt Islingby för att se rariteten. Jeepen

AaronNeville02Av naturliga skäl har det lyssnats på en del New Orleansmusik här på sistone.  Neville Brothers förstås. Chris Thomas King är en annan. Missade honom på festivalen. Det var lite synd. Cd´n ”Rise” är rätt bra.

Det stundar Peace & Love. Tja sådär.  Kan bero på att min festival och musikkvot är fylld men årets uppställning ser inte speciellt upphetsande ut för min del. Samma Hellström, Thåström, Di Leva och Winnerbäck varje år. Och hur många John Hiatt, JJ Cale, Kris Kristofferson, Richard Thompson, Rodney Crowell, Steve Forbert hade  kunnat pröjsas istället för pajasorkestern Motley Crue. Nej tack. Läge för grillning på bakgården vid firman istället. Ulf Lundell. Njä. Senast jag såg honom i Nynäshamn var första timmen bra, andra timmen hyfsad, tredje timmen trist och sista 1 1/2  timmen rent plågsamt. Träsmak i både fötter och öron. Vi liksom väldigt många andra gick innan det var slut och hörde jag rätt hade nog även kompmusikerna velat göra detsamma. Hoppas han har vett att sluta i tid den här gången dvs när det är som bäst.

Och varför inte en Dalascen. Peter Karlssons Blå Grodor, Ola Bjurman & Peter O Ekberg, Pelle Lindström och listan kan göras väldigt lång. Stryk dessutom pinsamma B och C gäng som Stranglers och andra trötta föredettingar och ge unga Dalamusiker ett anständigt gage plus chansen att visa upp sig inför en stor publik istället.

Har biljett till Springsteen på stadion. Lite andra saker känns viktigare. Är dessutom lite rädd att han inte mäktar upp till förra årets urladdning på Ullevi. Därför är jag villig att skiljas från den biljetten till självkostnadspris. 625 spänn, ståplats på planen torsdag. biljett Hojta till här i kommentarsrutan isåfall.

Annonser

6 kommentarer

Filed under Fåglar, Gnäll, Musik

6 responses to “Pingsthelgen

 1. Leffe

  Tjena Zigne!
  Trevligt musiktips Neville brothers och Chris Thomas King har snurrat i bilen sedan vi kom hem från New Orleans det är balsam för en stressad färghandlare. Själv har jag tillbringat denna soliga helg i en inspelnings studio, Ny skiva med Barnyard Fury är på G. planen var 6 låtar det vart 11 det snurrade på bra (tur man kan fixa felslagen i photoshop) skickar ett ex när den är klar. vi ses snart, tills dess ha det bäst.
  hälsa kråkorna.
  Leffe

 2. Zigne

  Leffe. Kul att höra ifrån er. Ser fram emot att återses.

 3. P & L börjar tappa lite i klass.
  En skam att de inte har med Ninja Dolls som är från Falun&Blge, släpper nytt nästa vecka och är i ropet runt europa.
  Det kan inte vara dyrt att boka dem.
  Hasse ta festivalledningen i örat och fixa dem en plats.

  • Zigne

   Det är ju ett namn, många fler finns säkert.

   Även om mycket av musiken tillhör min generation är väl inte 50-plusare målgrupp för rockfestivaler direkt, och biljetterna är ju snart slutsålda och det är väl det viktigaste.
   Man kan väl få träta lite här ändå.

 4. och Southside Johnny som var obokad, har nu hela hösten uppbokad. 27 juni uppträder han på stadsfestival i Hempstead NY.

 5. Bengt Georg

  När det gäller Polyglotten så har den dragit, som man säger. Eftersöktes i hela Islingby i går utan resultat. Vi får nöja oss med en Trastsångare som sitter och lirar norra änden på Stora Holmsjön.
  Det finns dessutom Härmsångare på flera platser i kommun som är en fantastisk sångare med stor och imponerande repertoar. Näktergal finns det flera av vid Lusmyren. Det är bara att ut och lyssna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s