Valsöndag

Vinställ

De rostiga vinställen av armeringsjärn är nu på plats och källaren invigd. Plats för 150 flaskor. Ska bli kul och förhoppningsvis gott. Det får bli påfyllning efterhand. Flaskorna ska ju gärna ligga i några år så tålamod gäller. Finns det någon där ute med råd på bra lagringsviner (även öl) till vettigt pris mottages tips tacksamt.

ClasCeciliaLördag förmiddag ägnades åt lite studiofotning. Clas och Cecilia Ringkvist goes Woodstock är titeln på deras ”unplugged” turné. Yngströms olika spelningar i sommar kan kollas här.

Nationaldagen firades på balkongen med Fetaost, Spanska oliver, Dansk fläskfilé, Belgiskt öl, Italienskt vin och Amerikansk Whiskey. Sallad Men stearinljusen är från IKEA och Jussi spelades på stereon så nån jävla ordning är det fortfarande.

Kallt och ruggigt. Man kan nästan tro det är höst. Några riktigt säkra sommartecken börjar ändå synas. Även om det känns aningen tidigt verkar nyhetstorkan redan tagit strypgrepp på löpsedelsmakarna.löp

BensinEtt ännu säkrare tecken på att semestertider nalkas är bensinpriset som nu är 13 kronor för en liter. Bensinbolag och politiker, läs miljömupparna, har vittring  på femton spänn. Eller tjugo. Sanna mina ord.

Det där var ett taffligt försök att leda in texten till att passa rubriken på det här blogginlägget. EU val.  Naturligtvis ska man rösta men ärligt talat kändes det inte speciellt angeläget att knalla iväg till vallokalen idag. Inte bra.

Annat var det nog förr. Valsöndagen var något av en högtidsdag. Farsan klädde upp sig i kostym och slips när det var dags att gå och rösta minns jag.Val

Till sist ett till litet musikboktips . Kreol av Gunnar Harding. Intressant sak om hur New Orleansmusiken föddes. Eller rättare sagt långsamt smälte samman av  Fransmän, Indianer, Västindiska och Afrikanska slavars olika kulturer i Louisianas träskmarker. Kreol

Brorsan lägger ut en massa bra jazzmusik i sin ruta här på bloggen. A-C har en del kul saker att tipsa om ibland. Berra är i Turkiet och lögar sig just nu men fortsätter nog som vanligt att lägga ut godsaker i sin hörna när han är tillbaka och Egon berikar gästlistan med lite nya alster ibland. Uppgifterna bak i kulisserna berättar också att dessa platser är de mest klickade på bloggen. Väldigt kul.

För min egen del har det varit mycket svammel här länge nu. Det börjar ta emot igen. Pausar ett tag.

Annonser

10 kommentarer

Filed under Allt Möjligt

10 responses to “Valsöndag

 1. andyberger

  Ja, ett sånt där expressen-löp hade vi i U-a också.
  Men Borlänge var förstås utbytt mot Uppsala. Torka var namnet.
  Kul att Eddie Hinton finns med på Spotten förresten, det var på tiden. Tack för det tipset.

 2. enkelt

  Jag hoppas att den där bilden byts ut mot något norskt bolag inom kort, vem vet annars vad som kan hända.
  *host* se inte detta som ett hot men, jag vet var dy bor!!

  //Petroleumhandlarnas riksförbund!

 3. mikael

  Hej bra band från USA Hockey kommer på P,L torsdag tror jag jävla bra. Stiko Per Larsson den tunna röda linjen bra musik Mikael

 4. enkelt

  Hockey är skiiitbra!

 5. Z

  Jo kanske det, men namnet är ju på sätt och vis redan upptaget av Hockey Bockey Bengt Benkt. Legendarisk tangentvirtuos från Vansbro. Och upp i den klassen når dom aldrig, di där Amerikanarne.

 6. KenNet

  Nyhetstorka i regnet?

  Typiskt Sverige – eller Dalarna. Det har i tre-fyra veckor sett ut som om varenda regnstänk har parkerat över den fläck på väderkartan där Borlänge borde vara. Jag sympatiserar.

  Synd att folk inte orkar rösta, om jag får byta ämne utan anledning. Det är de som tänker mest och klokast som skolkar, har jag fått för mig (efter åratal av KFIFO-undersökningar vid krogborden).

  Lyssnar du på TV ibland?
  På de där förnedringslystna som ringer till såna där ring-och gissa-tävlingar?

  – De som inte fattar att ingen med rätt svar får komma fram innan bolaget fått ihop till vinsten och dessutom gått med vinst via telefonavgifternas datorstatistik.

  – De som hoppas att de är smartare än alla andra.

  – De som tittar i rutan, där det står:
  ”Ett ord på tre bokstäver som börjar på O”

  … ringer in, kommer faktiskt fram – och svarar:

  ”Luleå!”

  – – –

  Min teori är som följer:

  Det är DE som verkligen nyttjar sina lagstadgade, går och röstar, faktiskt bestämmer …

 7. Ser jag två Innis & Gunn Island Cask i det nya fina vinstället!
  Ett tips är att dom vinner inte på lagring så drick upp dom detta år. Mycket goda.

  Recension finns här:
  http://jannelindroth.blogspot.com/2008/11/nu-har-dom-kommit.html

  Trevlig lördag!

 8. zigne

  Enda ölet i stället hitills är två flaskor Fullers Vintage Ale. Ska köpa fler sådana nästa gång de finns tillgängliga. en del sorter Belgiska funkar också att lagra. Chimat Blå ska tex visst bli bra.

 9. Blomman

  Har precis druckit en Vintage Ale 1999 med bäst före datum 02. ( Den hade tyvär legat lite för länge men man måste ju prova ) Nu dricks det en Vintage Ale 2003 med bäst före datum 2006 och den smakar väldigt bra. ( Den har en väldigt mjuk smak av söttma med eftersmaken av beska )
  Kan rekomendera Louie And The Lovers – The Complete Recordings
  Annars har det varit väldigt mycket Micky Jupp

  • Z

   Louie And the Lovers är bra. Jag drack faktiskt öl tillsammans med basisten, eller om det var gitarristen, en kväll i Austin för 23 år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s