Semester

gummiringbTroligen blir det lugnt här på bloggen ett tag nu. Möjligen kommer någon rapport nästa vecka ifall uppkoppling och skrivlust finns.

Staffan bjöd på båttur i Ösjön. Ungarna åkte gummiring i full fart efter båten. Såg hysteriskt kul ut. Varför är man inte fjorton längre.

Det fick bli en stilla rodtur med Berra på Hålsjön istället. Storlommarna häckar där varje sommar. Fågeln lever hela sitt liv i vatten och kan knappt ta sig fram på land. Boet reds helt nära vattnet och höjd vattennivå spolierar ofta häckningen. Det vräkte ju som bekant ner regn tidigare så Berra och Lena hade farhågor angående deras lommar. Här om dagen dök det ändå upp en liten unge. Hanen höll stenhård koll på oss i roddbåten ute på sjön och grymtade lite tjurigt åt vår närvaro men kom så pass nära att jag kunde ta en hyfsad bild med teleobjektivet. Honan och ungen övade fiskning på andra sidan sjön.

Storlom

Fin bok med fantastiska bilder av Bosse Haglund och Janos Jurka, den senare från Ludvika. Lom Bosse H har spenderat många, många timmar med att följa Storlommen. Janos har följt Smålommarna i en liten sjö i Ludvikatrakterna. Från ankomsten på våren till flyttningen söderut på hösten. Imponerande. Och bra.

PfVi tog vägen hem över Skogen genom Skog. Alltså byn som en helg varje sommar drabbas av P Floyd feber. Två dagar konsert i en gammal lada mitt i ingenstans. Rätt märklig men rolig företeelse. Fullsatt med tält och husvagnar. Är själv ingen Pink Floyd fantast direkt och har aldrig varit på det här evenemanget men det måste bli ändring på det känner jag.

Stockholm Jazzfestival har en del bra saker i år. Onsdagen 15/7 spelar Dr John, Allen Toussaint, Little Feat och The Blind Boys Of Alabama på Skepssholmen. Läge att åka till Hufvudstaden igen kanske.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Böcker, Fåglar, Musik

3 responses to “Semester

  1. Bengt Georg

    Stiligt brossan.Fin bild på lommen. Har lagt in en rapport på ”Svalan”

    • zigne

      Ska kanske sätta upp gömslet nere vid sjön och det var väl själv faen omjag inte ska få till några bra närbilder på lomfamiljen

  2. Har haft en uppstoppad Storlom i alla år men nu är den bortadopterad till Henrik Schyffert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s