Paris

hotelTåg från Charles de Gaulle airport till Gare de Nord. Taxi till hotellet, modell mindre av enkelt slag. Helt ok läge nära bastiljen och det finns trådlöst internet.  Lite råddigt med språket, kan i stort sett bara en artighet och en svordom på franska. Merci och merde.

Idag har vi turistat i stan. Åkt sån där öppen turistbuss med guidningeiffel i hörlurar. Inte så dumt faktiskt, man får lite grepp på geografin. Place de la Concorde, Champs Elysee, Operan,Louvren, Triumfbågen. Hoppade av vid Eiffeltornet och ställde oss i kön till hissen men gav upp och promenerade efter Seine till Gallerie Nationales och kollade Andy Warholutställning istället. Vidare med bussen till Notre Dame Lång dags turistande, dags för en liten öl. Middag på ett Brasserie. öl Paris är en mycket fin stad. Det kan inte bli mycket bättre än att sitta på en uteservering i Latin Quarter i kvällssolen med en dubbel Espresso, ett glas Calvados och röka en Galouise. calva

Promenad hem till hotellet. Glass i ett hål i väggen på Caffe Pozzetto, omnämnt i Lonely Planet guiden och ta mej fan den godaste glass jag ätit. Någonsin. CaffePozzetto

I mörö blir det troligen Montmartre och kanske Musee D´Orsay. Gammal tågstation vid Seine med impressionistkonst. Toulose Latrec,  Gaugin, Van Gogh och grabbarna. Måste spana efter en välsorterad Calvados/Armagnachandlare också. Har fem kilo tillgodo i resväskkan.

Annonser

8 kommentarer

Filed under Resor

8 responses to “Paris

 1. Ola

  Ja,, va var det Gunborg Strömberg sa… Fint ska det va, fast trasorna hänger! 🙂

 2. enkelt

  Jodå, och själv fick man dra till Garpenberg mitt i natten för att plåta tjej med krokodilbitet finger…

 3. Paris är en för härlig stad.

 4. LG

  Missa inte Musee D´Orsay, en riktigt häftig konstsamling och vacker byggnad också (som järnvägsstationer ofta är, se bara på Borlänge och Djurås C…)

 5. Har sovit på Rue Charles Flåsche. Tog en fransk hot dog och espresso på morronen efter och drog vidare mot rivieran. Många år sedan. Men ett lyckligt minne.

  • Z

   Ja vi har haft tur. Å andra sidan brukar det hända saker hemma när vi är på semester. Vi var i Spanien när gasoltåget välte tex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s