Hemmasemester

Torsång

Att vara ledig och vakna hemma i Forssa utan några som helst krav för dagen har sin charm. Flyta runt lite oplanerat och göra mest ingenting. Ofta betyder det en kopp kaffe på Torsångs Café för vår del. Med påtår. New Orleans och Paris i all ära men utsikten från verandan vid Dalälven känns trygg och fin. Den barske gamle skrothandlaren tuffar förbi i ångbåten som han alltid gjort. Mc-knuttarna gnisslar runt gräsmattan i sina skinnställ och väntar på  hästräkamackor. Roffe och Eva vinkar från sina Harleys. Visste jag inte bättre kunde det varit 1982.

DragspelsLarssonDragspelsstämma i Mellsta. Kalle Jularbostuket. Inte direkt min musik men att se och höra dragspelsoraklet Larsson framföra musiken iförd raggarbrillor inför 70+ publiken har också sin charm. Han är helt enkelt överjävlig på sitt instrument. Stämman har krympt. För några år sedan var det mycket mer folk med buskspel, eller rättare sagt förtältsspel, ute på campingen.  Gamla scenen är risig och marknadsföringen är i princip noll. Synd om stämman försvinner helt till slut. Snart invaderas campingen av nostalgiska mopedentusiaster från hela landet. Simon Craschly spelar rock & roll till kvällen. Med samme Larsson på diverse tangenter. Har inte riktigt klart för mej om det är kul eller sorgligt med gubbar i min ålder som tältar, dricker mellanöl och lägger hela sin själ i en gammal Puchförgasare. Det är väl ungefär lika illa, eller bra , som att leka med en törstig  Jeep antar jag.

Annonser

5 kommentarer

Under Allt Möjligt, Inget särskilt

5 svar till “Hemmasemester

 1. Tror det är viktigt att få vara lite nördig ibland.
  Avkoppling de-luxe.

 2. Tänk, Torsångs café … oj oj oj. Det var rätt ägare som köpte det för sisådär 14-15 år se´n. Vi, eller rättare sagt vår dotter och hennes man var spekulanter, allvarliga spekulanter. Men hoppade av eller vad man skall säga. Eller så fick dom inte för att de nuvarande kom med i bilden och passade bra mycket bättre. Och tur var det. För sedan kom översvämningarnas somrar. Och det var inte kul. Och så var de ju noviser. Hade aldrig varit egna företagare. Aldrig brett en hästkorvsmacka med rödbetssallad … till kräsna kunder …

  Vi åker ofta dit när vi är i trakten. Världens underbaraste café …

 3. ”Man ska inte gå över ån efter vatten” stämmer så väl! När man få besökare från utomsocknes får man oftast dom bästa tipsen på besöksmål som finns i vår närhet. Men man blir väl hemmablind och gör som alla andra och far land & rike runt och missar det som finns framför farstun.

 4. Z

  Saker och ting behöver inte vara så häftiga. En långfika i lugn och ro på verandan i Torsång är faktiskt en stor njutning. Man unnar sig lite för få sådana stunder kanske.

 5. Buller Anders..

  Visst är väl Torsångs café en del av universums centrum…oförglömligt.
  Å..en törstig Jeep har jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s