Berlin

BerlinWeekendresan till Berlin med Battle Boys närmar sig. Ska bli intressant och kul. Har förberett med inplastad karta, Lonely Planetguide och Antony Beevor´s bok om Berlins fall 1945. Det är över tjugo år sedan sist. Uffe J och jag stannade till där på väg till Prag 1987. Det var fortfarnade öst och väst och  kontrollen vid gränsen in och framförallt ut från Berlin var rigorös. Jag tog en bild på de Kpistbeväpnade gränsvakterna. Förhör och beslag av filmen blev resultatet av den klåfingrigheten.

Vi tog in på första bästa hotell nära Kurfürstendamm i VästBerlin, slängde in väskorna på rummet och drog ut till närmaste ölhak. Först när vi checkade ut upptäckte vi att det var ett böghotell. Det blev liksom lite bråttom därifrån. Resan genom DDR blev en lärorik studie av sjukt samhälle, kuvade människor och smutsgrå färg. Östberlin hanns inte med den gången. Muren var på riktigt då, nu finns visst en liten bit kvar som turistattraktion och östra Berlin är den hetaste delen av stan.

B1

Brandenburger Tor 1987

B2

Checkpoint Charlie

Annonser

1 kommentar

Filed under Resor

One response to “Berlin

  1. "En Gammal Gentleman"

    Ja, det ser lite annolunda ut idag. Själv har jag laddat med två guider och flera kartor plus ev lite minne sen förra året. Väl mött på Lufthaven Tegel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s