Brott & Straff

Det handlar sällan om jobb här. Nu ska det göra det. H har spenderat all tid sedan onsdag förra veckan åt kvällstidningen och fallet med den försvunna kvinnan och den nu anhållne pojkvännen i Falun. Märklig och tragisk historia. Mannen häktas i morgon och det lär bli fotografkaos utanför dörren till rättssalen i Falun igen.  Jag slipper denna gång och kan inte påstå att jag är speciellt ledsen för det, tvärtom. Lämnar tryggt över armbågandet till H. Om någon överhuvudtaget lyckas få en bild genom dörrspringan på den åtalade lär det bli han. Han är nästan oslagbar på sådant.

Vi jobbar rätt mycket för kvällstidningarna. I synnerhet H.  Till allra största delen ”vanliga” uppdrag men också med mord och annat elände. Det har blivit en hel del genom åren. Vissa saker har fastnat hårt i minnet. Den där fina försommardagen med Flincks massmord i Falun. Vedervärdigt.  Äppelbomördaren som  gick ut i media och efterlyste sin Marie, som han grävt ner under ekan i trädgården. Jag träffade den mannen ett flertal gånger, stod till exempel och pratade med honom två meter från ekan. Hur blir man så känslokall som den mannen.

Englafallet i Stjärnsund.  Vi gick skift en hel vecka med att sitta vid sjön och vänta på vallningen av gärningsmannen. När de väl kom spärrade Polisen av vägen och gjorde fordonskontroll av fotografernas bilar, för att skydda den stackars barnamördaren från att hamna på på bild i tidningen. I just det fallet kan man kanske tycka att Polisen borde vara välvilligt inställd till män med kameror.

Mördarna sitter förhoppningsvis inlåsta i många år. Såg på tv ikväll att den sk gryningspyromanen är igång igen. Den här gången i Ystad. Plåtade häktningen av den figuren för bränderna i Mora 2005. Han fick visst bara tre år, ute efter två?, för de gärningarna. Vad jag vet har ingen blivit innebränd, än så länge, men värdet av allt nedbränt inkl utredningskostnader är visst uppe i ca en miljard kronor. Tre år. Som jämförelse kan nämnas mannen i Nås som fick ett års fängelse på grund av att han ingrep när en gammal dam hotades och trakasserades i sin bil av en påtänd  galning som även gått bärsärk i byn tidigare på dagen.  Visserligen drämde han till rätt rejält, men vadå.  Enligt min mening borde han belönas för civilkuraget istället.

Tack för ordet.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s