Söndag 4:e Oktober

Delbert McClinton har i flera år arrangerat musikkryssningar i varma vatten. Västindien, Mexico. Sandy Beaches Cruise. Det är ingen dålig samling artister som har seglat med under åren vill jag lova.  Årets tur går i Januari. Tyvärr  alldeles för dyrt och dessutom fullbokat. Man kan ändå inte, nu när ridån går ner här, låta bli att drömma om att sitta på den båten med en Pina Colada i solnedgången. Delbert har sympatiskt nog fixat en Jukebox (en bit ner till höger) på sin websida till tröst för oss som blir kvar hemma i snöslasket. Det är magert med Delbert på Spotify men där finns  Live from Austin.

KäraDagbok05

A-C och hennes kompisar har helt på egen hand skrivit en egen teaterpjäs. Tjejerna har jobbat hårt och länge med manus, musik och repetitioner. Kära Dagbok heter pjäsen och hade premiär i Gylleskolans Aula på fredagskvällen. Om att vara ung, mobbing och utanförskap men även humor och glädje. Pappa är förstås ingen objektiv recensent men jag måste säga att det hela är både bra och dessutom tufft gjort. Skulle själv aldrig vågat nåt sådant vid fjorton års ålder. Inte nu heller för den delen. Blir oerhört glad av att se glöden och kreativiteten. Pjäsen kommer förhoppningsvis att få framföras i andra sammanhang framöver. Matilda har tagit pianolektioner enbart för en Nina Simonelåt som nu föll bort på grund av oturen att bli sjuk precis till premiären.  Ser väldigt mycket fram emot att få höra den.

TextHittade en gammal sjuttiotalsskiva på Spotify som finns här i hyllan. Rätt bra. Textones. Popikonen Phil Seymor ingår i bandet bakom Carla Olson och låten ”The Hands Of The Working Man” är fortfarande en stänkare.

Ser att Cee-Jay tokspelar Pärlfiskarduetten med Jussi på FK-redaktionen så att Faluborna blir grininga. Utmärkt, fortsätt med det.

Brorsan fågelskådar på Öland. Osäkert om det blir nåt för mej den här gången.

Berras senaste låtlistor är kanon, missa inte dem.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Musik, Teater

2 responses to “Söndag 4:e Oktober

  1. sisterblues

    Vi får väl hoppas på en liten miniturné med pjäsen och budskapet hehe? 😉

  2. andyberger

    Textones! Lysande, den står här i vinylhyllan. Letade förresten efter Phil Seymour på Spotten häromveckan, men hans soloprylar vill inte riktigt visa sig där, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s