Falunatt

StaffanBenny72Vi började med Bishops Arms. Ny pub i Falun med ovanligt stort sortiment öl och maltwhisky. Vi kostade på oss en liten Highland Park av bättre sort. En gammal kollega från lokaltidningstiden satt där och myste. DD fotografen Benny N. Numera begravningsentreprenör. Marianns72Vi hade nog kunnat tillbringa resten av kvällen berättandes gamla tidningsskrönor men hela sällskapet förflyttade sig till Marianns Saloon istället. Där var det 50-talsrock för hela slanten.  Staffan fick äntligen en hel kväll med sin älskade rock & roll av femtiotalsmodell. Inget flum och svårmodiga ballader så långt örat nådde. Bara rock, rock, rock. Fullsatt lokal. Intressant publikblandning av Bollnäsraggare, knuttar, unga Halloweenfirare och vanliga Falubor .  Spöke72 Ölet flödade ur pumparna och raggen gick med dansstilar av högst varierande stil och kvalitet, minst sagt. Skrämd av synerna avstod jag helt. Att  hänga i baren och kolla folk är rätt kul det också.

CurlyPhillips01-72

Curly Phillips från Enviken började.  Inga fuzzpedaler och distade gitarrer där inte. Rockabillystuk med ståbas och raggarfrilla. De kan sin sak. Sen var det dags för bandet med största punktstorleken på affischen. Rynos Rockers. Lokale rockhjälten Ryno Erikols hade sin storhetsperiod för trettio år sedan. Ryno (utan s) Rockers spelningar i Vika i slutet på sjuttiotalet var legendariska fylleslag. Jag bevistade evenemanget en enda gång. Vi spelade troligen Neil Young, Rockpile och Ramones i Berras, eller om det var Mosells, bil på väg dit  så 50-talsstuket kändes rätt spinkigt minns jag. Men det var bra drag på det där stället.

RynosRockers72 Sten Åsberg från Simon Craschly sjunger i Rynos nya band. Han kan sitt femtiotal och de har rätt bra sprutt på det hela emellanåt.

ragge

Rock Ragge gästade Rynos med sin fina Hagströmgitarr . Rätt tjötigt efter ett tag. Man har liksom hört Johnny B Good några gånger förr. Hur som helst var det en trevlig kväll.

Rockabilly. En sammansättning av uttrycken rock & roll och hillbilly. Det är väl både märkligt och intressant att  kulturen lever så starkt på olika håll i landet. Enviken är ju ett exempel. Många gillar förstås musiken men  även allt annat. Möbler, bilar, kläder, frisyrer. Hela livsstilen.

rockabillyJosefin Ekman´s bok i ämnet är rätt bra läsning för den som vill få en inblick i fenomenet.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Rock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s