Julklappar och Koppången

Sådär ja, då var julen över. Julmiddag med släkten både i Bagis och Forssa. Lugnt och fint. God mat och trivsamt umgänge. Kan dock meddela att Rommehedssnapsen var rätt kass. För mycket dill och fadd bränd smak. Som att hälla hembränt i kräftspad typ.  Olof Petter Andersson´s sup till sillen  är fortfarande oslagbar.

Tomten kom med en badkarskudde,  dvd film plus ett gäng böcker så soffläge under läslampan och allmän softning gäller ett par dagar framöver. Det är bäst att passa på. Misstänker att Hillton och Hasse W smider planer på andra mera plågsamma övningar åt oss i mellandagarna.  Det blir antagligen till att placera fetröven på  spinningcykeln och försöka gno bort svågerns Belgiska julöl och Kristinas fantastiska Matjessilltårta.

H var på hugget och köpte en liten videokamera till firman på juldagsrea. Halva priset, tolvhundra spänn. Ska användas till kvällstidningarnas websidor. HD kvalitet och hyfsat ljud. Lagring på ett litet SD minne. Otroligt.

Mitt i min Solomon Burke-lista på Spotify dyker Torgny Mogren upp och babblar reklam för en duschkransfabrikör i Mora. Ridå. Hade tänkt vänta med betalvarianten till ev köp av  iPhonetelefon men står snart inte ut med all fånig reklam mellan låtarna.

Musiken som har spelats här på sistone är annars en  blandning av  Stevie Wonder, Jussi och Orsa spelmän. Perra Moraeus låt om myren Koppången är fan i mej nåt av det finaste som någonsin gjorts i detta land. Ståpäls.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Böcker, Prylar, Spritdrycker

2 responses to “Julklappar och Koppången

 1. God annandag käre fotograf!
  Rommehedssnapsen testades tillsammans med min vän krögaren och vår sammanfattning av den var ” o fy fan vad det smakade illa” din recension var med bildligt talad jag håller med dig till fullo.
  Dagens annandagsbandy med rejält snöfall fick mig glad eftersom det är underbart att en sport kan genomföras av 22 spelare på plan i ”skitväder” och ingen gnäller – Är inte det själ & hjärta men dock inte publikfriande. Men att det lever kvar 2009 är skönt.
  Glada mellandagar så kanske vi syns på ”firmafesten” så kan vi jämföra bländare & slutartider eller så skiter vi i det och har provsmakning i baren – Vad vill du?

  • Z

   Rommesnapsen var helkass. Tyvärr får man väl säga eftersom det är kul med lokala varor.

   Gnäll är förbjudet. Undantaget är möjligen lite gubbtjurighet på bloggen.

   Bländare och slutartider får jag nog av på jobbet. Vi testar baren istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s