Edward, lördagsfika och OP

Såg av ren tillfällighet ett tv program helt i min smak. Har fnissat hela eftermiddagen åt Edward Bloms Gästabud på TV8. En fryntlig och mycket glad herre i sina bästa år som botaniserar i mat och dryck. Till hjälp har han gourmanden Jan-Öijvind Swahn.  Det  kokas  fläsklägg och hemgjord korv. Det dricks veteöl, vin, champagne och snaps före under och efter måltiden. ”Det är dags att återupprätta brunsåsen” och ”Brännvin är rena hälsokosten” är exempel på rubriker. Den sista förstås med fänkålen och anisen  i den hemkryddade snapsen i åtanke. Sju avsnitt har visst gått under hösten. Hela serien finns på TV8 play.  Här en länk till avsnitt nr 6 Det svenska brännvinsbordet. Bör definitivt undvikas av militanta absolutister, veganer, bantare och/eller folk utan humor.

Åter till vanliga helgrutinen. Det vill säga  lördagsfika med familjen. Gårds Caféet i Leksand får tummen upp av oss i cafépatrullen. Myspys med antikviteter och lokal konst på väggarna. Kaffe i kopparpannor, antikvit pärlspontpanel och stearinljus på muggen, typ.  Även där erbjuds hästkorvsmacka. Femtiosju spänn kostar leksingarnas variant.  Eder caféspion kan dock meddela att hästräkan på Torsångsfiket är helt ohotad.

Kjell Gustavsson Rhytm & Blues Band på tisdag i Forum, Kvarnsveden.  Så här lät det förra året och det lär bli ungefär samma stuk igen men med andra gästartister.

Appropå  brännvinsbord. OP Andersson´s lagrade snaps i numrerad begränsad upplaga borde väl ändå vara en höjdare. Om inte blir jag väldigt besviken. Min flaska har nummer 3130 och ska öppnas på midsommarafton.

Tre rätt på V75.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Humor, Kaféliv, Mat, Musik, Spritdrycker, Traditioner, TV program

2 responses to “Edward, lördagsfika och OP

  1. OP:n är helt suverän! Jag har redan druckit en flaska av två. Och Rommehed som snaps nummer tre, eller fyra, är inte dumt heller efter nämnda OP; Reymersholms julsnaps och Linie…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s