Jeepväder

Först snö i massor och sen kallt igen. Underbart. För oss Jeepåkare råder nämligen alltid sommar. Bara att åka. Sexan mullrar gött och fyrhjulsdriften fixar  eländiga vintervägar alldeles förträffligt.  Längtar ändå till att  skruva tillbaka MT fälgarna och montera på cabben i vår. En fin kompis den där bilen.

Det har tränats ett par veckor på nya Nautilus nu. Alla i gubbgänget verkar trivas med gymbytet och på fredag ska vi invigas i övervåningens alla plågoredskap. ”Det gäller att dö så frisk som möjligt” som Hillton uttrycker saken.

Hårdkörning. Hillton trimmar  ”sixpacken”

Som taget ur instruktionsboken. Hasse W. En jäfla man. Inte många 20 åringar rår på den här 70 plusaren.

”Enduro”-Jörgen vässar formen inför kommande tävlingar.

Hittade några låtar med Eddie Hinton som märkligt nog inte är sökbara på hans namn. Inspelningar som heter The Memphis Giants Meet The Legends. Naturligtvis skitbra. Samma gäller en  rätt fräck variant av Chuck Berrys Nadine av Danny Adler.

Man ska inte köra bil i fyllan men man kan inte annat än skratta åt polisens alkotest av den här mannen.

Intervju med gruvarbetare angående alkohol på arbetsplatsen. En klassiker.

Slutligen ett par kameror som väcker vill ha begäret. Botas dock rätt enkelt med att kolla prislappen, men så mycket tuffare än så här blir det inte.

Leica M7. Senaste och sista? analoga M kameran.

Leica M9. Digital fullformat, 18 Mpix. Sextio tusen, utan objektiv.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Gym, Jeep

4 responses to “Jeepväder

 1. KenNet

  Har du hört om någon som hemmodifierat analoga kameror till digitala?

  Jag har lekt med tanken att montera en mekaniskt justerbar CCD och dess elektronik i bakstycket, men behålla objektiv, slutare och annan mekanik framtill.

  På så sätt inbillar jag mig att man med öppen slutare kan spela in video med datorkontroll och långa objektiv, leka med exponeringstider, låta rörelsedetektor starta inspelning, etc.

  Hittills har jag bara lyckats till hälften med digitalkamera och ett teleskop. Det blir en beskuren, rund bild med uselt ljusutbyte, så ett så pass stort objekt som månen blir lite av besvikelse då man når gränsen för uppförstoringen.

  Nu sitter jag och försöker hitta bakre fokalpunkten för zoomobjektivet och kanske tillverka nåt svart, justerbart rör för valfri digitalkameramontering på stativ (objektivet bär kameran denna gång).

  Vill alltid ha mer, ha mer …

 2. Z

  Vet ingen som har modifierat analogt till digitalt.

  I fågelskådarvärlden används nåt som kallas digiscoping där man placerar kameralinsen (liten kompaktkamera) direkt mot kikarens okular. Det finns speciella hållare och det fungerar bra, åtminstone på stillastående motiv. Vet inte vad som finns för teleskop men samma metod borde väl kunna funka där.

  Tubkikare har pga förstoringsgraden sämre ljusstyrka. Frontlinsen skulle bli gigantisk för att få samma ljusstyrka som ett kameraobjektiv. Stabilt stativ och trådutlösare är ett måste.

  • KenNet

   Det är korrekt.

   Jag tänker använda stativ och timerutlösning för stabilitetens skull. Eller tänkte.

   Vet inte om det är typiskt, men digitalkameran lade av just då jag fått i ordning ett bälgliknande rör över teleskopokularet.

   Inga knappar fungerar längre …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s