Sportfreak

Det är kul med OS. Ett minst sagt svalt idrottsintresse blossar upp och jag sitter uppe halva nätterna och kollar hockey, skidor, super g, short track, skidskytte, curling , puckelpist, nordisk kombination och allt vad det är. Häftigt med Kalla, Haag och Ferry. Kombinationsloppet på skidor med guld och brons till Sverige var helt enkelt otroligt spännande. Stor tv-underhållning. Hoppas  att Tre Kronor kan ge finnarna på moppo också. SVT´s  André Pops är en ovanligt sansad och bra programledare vilket faktiskt är viktigt. Mats Olssons betraktelser är som vanligt bra. Även P-Georg är på plats och vi räknar med fylliga kommentarer därifrån framöver.

Vår lokale sportkrönikör, grängspöjken Bergman klättrar på stegen och blir nyhetschef på DT. Lycka till Cee-Jay. Lite synd att lördagskrönikan försvinner bara. Tillsammans med Olsson´s krönikor och ibland Bjurmans hockeyblogg det enda i sportväg jag läser.

Berra och Berger stampar på med fina Spotifylistor. Missa inte.

Berger nämner Jonas Almkvist i Lädernunnan och jag kommer på att här finns en 22 år gammal bild på den mannen från Forum i Kvarnsveden. Bilden vann  faktiskt en Londonresa  i Hultsfreds fototävling. Det blev ingen resa. Tjäreborgsresor flyttade sitt pick och pack till Köpenhamn och resan frös inne. Danskjävlar.

Lädernunnan var med till den stora rockfestivalen i Tallin sommaren 1988. En av de allra första rockfestivalerna i öst. Nunnan tog ut gaget i rubel. En smärre förmögenhet som måste förbrukas direkt.  Företrädesvis på mat och dryckjom. Vi delade en del öden och äventyr den där helgen men sånt lämpar sig inte alls att berätta här. Så mycket kan ändå sägas att de gråklädda herrarna med mikrofoner och filmkameror  som var satta och bevaka oss fick mycket att stå i. Alla rum var avlyssnade. Allt registrerades. De banden skulle vara intressant att få höra.

Annonser

3 kommentarer

Under Allt Möjligt, Inget särskilt

3 svar till “Sportfreak

  1. hillshillton

    Vadå bra? Läs DNs Vet-bäst- Croneman som tar Vinterstudions slynglar i örat, örfilar upp dom och sen ger han sig på Ulfbåge som enligt Croneman bildligen borde skjutas av skidskyttarna. Cronemans spya är formidabel och som vanligt utan vett och sans.

  2. I öst var man tidigt ute med sociala medier. Dock enkelriktat.

  3. storabh

    Som gammal Bryssel-85-medlem är OS-veckor bortkastade tv-veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s