Eldkvarn Saskia öl böcker och lite jazz

Såg Eldkvarn på Hamburger Börs i helgen. Rätt bra. Plura är på hugget. Dom körde Cornelis Somliga Går i Trasiga Skor . Det är med Cornelis som med Evert Taube, ingen gör det bättre än de själva men Eldkvarns variant är riktigt bra.

Vi besökte Cornelis sällskapet i gamla stan. Museum och en liten butik med skivor, affisher och färglitografier på temat Cornelislåtar. Så nu är jag stolt ägare till en bild av Saskia, den vindögda skönheten som jobbar på ett pilsnerpang och häller upp öl åt grabbarna.

Min kunnige svåger Per tipsade om några ölsorter, okända för mej, som släpptes i dag på (Falun) systemet. Ichtegems Grand Cru, flamländsk röd ale.  Brooklyn Black Chocolate Stout samt ett öl som heter Aventinus Eisbock. Ska ligga och moja till sig i källaren ett tag framöver. Öl är ändå bannlyst i ett antal månader på grund av kolhydratdieten, men den som väntar på nåt gott….

Lennart Perssons bok om livet och musiken i skivbutiken Pet Sounds på söder inhandlades hos just Pet Sounds. En ren nödvändighet för en skivnörd.

Bokrea överallt. 25% på alla böcker hos Pocketshop. Det blev ett gäng deckare och romaner,  en om AC/DC och  en receptbok.

Den här fick jag i present av brorsan Bengt. I Fåglarnas Värld av Magnus Ullman. Lättsam, mycket intressant och välskriven bok om fåglarnas liv och leverne. Rekommenderas.

Avslutningvis en Youtube favorit i repris. Count Basie och Ben Webster 1957. Förskräckligt bra.

Annonser

3 kommentarer

Under Öl, Böcker, Jazz, Musik

3 svar till “Eldkvarn Saskia öl böcker och lite jazz

  1. mikael

    Jim Ford Harland County.

  2. storabh

    Måste till Stockholm snart, helt klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s