Körven, fiskgjusen, revyresan, öl och lite musik

Vi knallade iväg till maximkiosken för en glass i vårsolen. Min yngste kompis Alfred ”Körven” Hansson gillar glass. Eller i stort sett allt som smakar gott, mättar bra och går snabbt. Lite väntetid på glassen med godishyllor i ögonhöjd. Inte lätt för en liten kille men det hela ordnade sig som synes fint till slut.

Besökte Oppigårds Bryggeri  i Hedemora för en tidning. Det handlade om påsköl. Hade en verklig expert på maltdrycker med på resan. Med beröm godkänt blev Hilltons betyg till deras Easter Ale.

Det går välförtjänt bra för det lilla bryggeriet och ägaren/ bryggmästaren Björn Falkeström bygger ut. Bland annat ett rum för ölprovning. Trevligt. Ett givet mål framöver.

Det har övats hårt i månader på Maximteatern. På onsdag är det premiär på revyresan med särskolans elever. Kicki Bergsten mfl håller i trådarna. Man blir både varm och imponerad av att se . Henrik har följt det hela med kameran. Fina bilder som kan ses i samband med föreställningen. Gå dit!

Med lite tur kan en Fiskgjuse, hårt trackad av måsar, ses ryttla över vattnet helt nära vägen vid Ovandal efter Torsångsvägen.

Min kära Mac Powerbook  börjar bli gammal och trött.  Trotjänaren har uppnått den aktningsvärda datoråldern fem år och måste snart bytas ut mot nåt piggare.  Så här ser mitt nya vill ha objekt ut. Ett under av snabbhet, elegans och gudskelov helt befriat från Windows. Betydligt mindre upphetsande att pröjsa dock.

Thomas ”Blues” Larsson spenderar mycket tid på spotten och kom med lite nya tips som rockar på bra. Dan Baird.  Ex frontmannen i röjarbandet Georgia Satellites. Bredbent grabbrock för ölhävning och luftgitarr.

Kellie Rucker och  Janiva Magness. Rockigt, bluesigt och  bra.

Hittade ett alster från 1971. En gång uppskrivet i Larm och troligen anledningen till att den finns på vinyl här hemma.  Crabby Appleton. Hemskt omslag och gräsligt namn  men rätt bra pop.

Här var det meningen att ett bildspel skulle ligga. Kanske kommer senare.

Hej svejs.

Annonser

3 kommentarer

Under Öl, Blues, Dator, Fåglar, Fotografering, Musik, Rock

3 svar till “Körven, fiskgjusen, revyresan, öl och lite musik

  1. Påsköl är en ganska tråkig öltyp. http://dalaolakademi.se/prov100413.html

    Ni fick inte prova något av Björns Amarillo Spring? En riktig höjdare. Tyvärr brygger han inte sin Old Town Ale längre. Salig i åminnelse.

  2. storabh

    Ska kanske kolla på Kickis surprajs när jag blir bra i foten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s