Fotboll och Whiskey

Årets första grillning och fotboll på Domnarvsvallen med familjen H på Valborg. Brage-Assyriska. Många år sedan sist, åtminstone utan kamera. Är inte speciellt intresserad men lokalpatriotisk nog att beklaga baklängesmålet i slutminuterna. Snyggt frisparksmål, annars rätt träigt, både sittkomforten och spelet.  ”Körven” Alfredsson var som synes inte heller speciellt impad av tillställningen.

Bourbonklubben hos Staffan i Vassbo i går. Nio olika sorters amerikansk Rye (råg) whiskey avsmakades. Stor köttbit, ugnsstekt potatis, bearnaisesås, öl, cigarr och rock&roll i högtalarna. Grabbigt och trevligt. Sammanräkningen  gav dyraste flaskan, Rittenhouse 23 year,  högst poäng vilket inte alltid är fallet när det gäller amerikansk whiskey. Som god trea och 1300 kronor billigare kom samma fabrikant Rittenhouse BIB för 230 spänn. Fin dryckjom, men föredrar nog hittills de lite sötare varianterna av amerikansk whiskey.

Tung kunskap finns i vår lilla bourbonklubb. Nestorn Bernt förstås. De flesta är även medlemmar i SMAD (finns i länklistan till höger) en av sveriges bästa whiskyklubbar. Leif Nordmark åker som enda europe  till Houston TX på Bourbonmöte. Kommer säkert hem med nya kunskaper och idéer på framtida provningar.

Stämningen  blir av naturliga skäl ganska uppåt på våra sammankomster. Bourbonälskarna Staffan och Uffe gav framåt nattkvisten en finstämd tolkning av Hotel Californa i Karaokemikrofonen som sent ska glömmas. Finns även filmat med ljud. Kommer att kunna  avnjutas på storbildsskärm vid nästa möte.

Har länge hållit mej borta från Facebook men registrerade nu in ett konto plus betaltjänsten Premium hos Spotify. Mycket bättre ljud och möjlighet att ta med Spotifylistor i iPodden. Kan förhoppningsvis bidra till att stå ut med den där crosswalkingmaskinen i Maserhallen ett tag till. Facebook verkar rätt kul bara måttlighet kan hållas. En del verkar nästan leva sitt liv genom den tjänsten.

Hela mitt iTunes bibliotek ramlade in i Spotify (uppgarderad version)  också. Där ska Facebookvänner kunna läggas in. Har inte fått den grejen att funka än men man undrar om vännerna då får tillgång till  iTuneslåtarna också. Någon som vet ?. Skulle isåfall öppna för en del roliga utbyten av låtar oss musiknördar emellan.

Jeepprylarna anlände från USA här om dagen. Mest saker för fåfängan den här gången. Inredningsdetaljer som skärper upp ”looken” lite. En tidning fullspäckad med pryttlar till våra Jeepar fanns med i paketet.  Som att få en ny Tin-Tin i tioårsåldern. Har känslan att vi gubbs någonstans i femtioårsåldern sakta men säkert återvänder till lekstadiet.  Någon sa att unga dagar bestod av 30% måsten och 70% lek och nöjen.  Jobbar på att återställa till dom proportionerna.

Berlinresan närmar sig och om tid finns och hängslorna håller blir det även några dagars havsöringsfiske med H & Co på Gotland och förhoppningsvis lite  fågelskådning med brossan på Öland.

Jodå.

Annonser

12 kommentarer

Under Bourbon Whiskey, Dator, Spritdrycker

12 svar till “Fotboll och Whiskey

 1. "En Gammal Gentleman"

  Lekstadiet, hmm, låter nästan som ett uttalande från en mig mycket närstående person. Själv håller jag mig till spårvidd 16,5mm och ”förebilder” som fanns sisådär 20år innan jag var påtänkt. Berlin ja, en mycket spännande stad. B&B hann ju med lite grann men det finns ju mycket mer, trevlig resa.

  • zigne

   Vår resa dit förra gången var mycket trivsam och intressant.
   Ser mycket fram emot att åka dit igen. Ska bo i
   eller nära Prentzlaur Berg på ”öst” sidan den här gången.

   • "En Gammal Gentleman"

    Prentzlaur Berg verkade vara ett väldigt mysigt område, se till att ”insupa” lite kultur också, he he.

 2. Z

  Mina tjejer bestämmer vartåt stegen går den här gången.
  Misstänker att tex shopping av begagnade kläder på Berlins loppisar mm står högre i kurs än maltdrycker och krigsmuseum.
  En och annan pilsner lär dock slinka ner på uteserveringarna i Prentzlauer Berg.
  Ska kolla läget vid museumbygget

 3. storabh

  Ja för fan, du verkar uppåt! Kul. Är det månne våren? Ses på Nutte i morrn kl 12?

 4. Man kommer inte åt varandras lokala filer.
  Kul att se Bernt med ett stadigt grepp om Alen.

 5. Just därför.
  Jag har varit på en Bernt-provning för drygt 20 år sedan.

  • Z

   Var på en whiskyprovning för sådär 15 år sedan som Bernt hade. SMAD bildades lite senare och jag var med första åren.
   Funderar på att gå med igen, dom är på hugget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s