Berlin 2

Fredag morgon och vi är på väg ut på stan igen. Gårdagen ägnades åt lite ”måsten”. Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och långa promenader. De allra flesta butiker var ändå stängda på Himmelsfahrt.

Vid Potsdamer Platz fanns en marknad som nödtorftigt kunde stilla mina tjejers shoppinglusta. Begagnade solbrillor, kläder  och allehanda pryttlar. Själv tog jag en Thüringer Bratwurst och en pilsner.

Ramonesmuséet var stängt, nytt försök idag, men det nyöppnade Topography Of Terror om nazismens illdåd var öppet. Det ligger på den plats där Gestapo och SS hade sina tillhåll. Hemska saker men det är nog rätt av tyskarna att plocka fram historien.

Grått och trist väder men humöret på topp. Nu stundar secondhand butiker i Kreutzberg. Begagnade kläder för kilopris. A-C brinner av iver.

Annonser

2 kommentarer

Under Resor

2 svar till “Berlin 2

  1. LG

    Intressant att det nya ”terror-museet” har öppnat, det var ju bara en grop när vi var där för drygt ett halvår sen. Hoppas ni får det bra och att solen kommer, det ser ut att vara grått även i Berlin.
    I morron kommer värmen här hemma och själv stämplar jag strax ut efter en tidig morron i nyhetsfabriken.
    Nästa vecka blir det snickeriarbete i stugan. Måste bli fint till BB:s höstmöte. Har för övrigt ordnat en guide på Oscarsborgs fästning, en fd stortingsledamot som bett att få ta hand om oss. Hälsa tjejerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s