Öland 1

Färden ner hade kunnat tagit stop i trakten av Kungsör. Tre stora vildsvin knallade över vägen framför bilen. Troligen som att krocka med en betongklump.

Tidig uppstigning i morse och ner till södra udden. Ett år sedan sist. Synen av Långe Jan i morgonljus är mäktig.  Rödbenor och Strandskator alldeles nära vägen som vanligt. Blåsigt och kallt. Inga större sensationer vid udden men vid kapellruinen spatserade en oblyg Svartkråka runt framför kameran. En variant av vår vanliga Kråka som inte ses så ofta.

Dagens raritet blev en Tjockfot, jo den heter så, vid Gäddviken. En fågel som normalt hör hemma i södra Europa . Långt avstånd och risig bild.

Besök på Naturbokhandeln i Stenåsa , köpte en bok om Alvaret och en fågelmatare. Den byn erbjuder även världens godaste citronhonung. Självplock och lägga pengar i ett skrin. Charmigt.

Brorsan på fågelspaning vid Stenåsabadet.

Strandpromenaden på strandängarna nedanför stugan är en höjdare. Orkidéer i full blom och det hela är bara så oerhört fint.

Brun kärrhökshane på matjakt över ängarna.

,

Annonser

5 kommentarer

Under Öland, Fåglar

5 svar till “Öland 1

 1. Mats F

  Snygga bilder som vanligt. Tjockfoten är häftig. Svartkråka har jag aldrig sett. Jag antar att du och din bror sitter och smuttar på någon god whisky eller Calvados just nu.

 2. Z

  Jo det har vi gjort. Grillning lite vin, whiskeypinne och en Cognac till kaffet. Upp tidigt i morgon igen. Hoppas på bättre väder. Hård blåst idag. Vill gärna få till mer bilder på Hökarna här omkring. Vi bor ganska nära Sandviks camping där både bruna kärrhöken och ängshöken visst håller till. En Stäppörn ska finnas i krokarna också. Det vore en höjdare att fånga med kameran.
  Ny rapport i morgon.

 3. Man bara njuter av dina fantastiska bilder och minns i somras. http://lassewan.wordpress.com/2009/09/08/olandsbrollop/

 4. Z

  Öland på våren i fågeltider är för mej en fantastisk tid. Framförallt naturen. Otroligt fint och avslappnande för en stressad fotografsjäl.

  • Kjell Åkerman

   Hej Hasse,
   Kul att du och din bror har fina upplevelser på Öland, och fina bilder blir det på bloggen. Nästan lika bra som du tog från spannmålssilon i Västerås för en vecka sen. Det blir fyra sidor i kundtidningen, bara så du vet. All the best/Kjell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s