Smått & Gott

Nya småkameror på väg in på jobbet till H och mej.  Skitkul. Nya Lumix LX 5. Bra vidvinkel, ljusstark och HD filmning.  Så ska det se ut. Det går åt rätt håll med saker och ting. Kamerafabrikörerna verkar äntligen satsa på att förbättra bildbrus och andra ting istället för att öka antalet pixlar. Vi gjorde ett litet test på bruset mellan nya och gamla modellen.

Lumix LX3 1600 iso.

LX5 1600 iso.

Vi åkte upp till Mora och såg utställningen Zorn´s mästerverk. Fantastisk man. Fin utställning.

 

Dagens rätt på Åhlens i Mora. Svensk bricklunch i dess glans. Salladsbar med burkmajs, tomat, gurka och slaskig sallad. Jag slog till på en fläsknoisette. Trist. Inget ont om just den restaurangen, det ser lika ut över hela landet. Pytt, fläsk, pannkaka och rutbröd i all ära men släpp lös våra ”nya” svenskar i lunchköken för lite nya idéer och smaker, tack.

Richard Thompson har släppt en ny. Som vanligt lite kärv och sträv men som alltid finns där riktiga pärlor. Han är en av världens vassaste gitarrister och här vevar han på rätt bra ibland. Den lär växa med tiden. Hans skivor brukar göra det.

Dylans singel ”Can you please crawl out your window”.  Inspelad 1965 med The Hawks, som senare blev The Band.  Låten finns i fler varianter men singelnversionen är brutal. Länge ett dyrt samlarobjekt. Nu finns den alldeles gratis på Spotify.

The Bands lite bortglömda skiva Jubilation från 1998 har också funnits med här på bloggen förr men får gå ett varv till. Den är så bra.

Är från och med idag stolt ägare till en Ostensson T-Shirt. Begränsad upplaga. Kultvarning.

Annonser

3 kommentarer

Under Fotografering, Mat, Musik

3 svar till “Smått & Gott

 1. Hillton

  Ostensson som bröstvärmare känns stort.

 2. Finns en Panasonic Lumix. Men det är väl något annat…?
  Sommarnöje är verkligen en fantastisk tavla.

  • zigne

   Jo det är en Panasonic Lumix LX5. Så långt vi kan se hittills en riktigt vass liten rackare. Många olika märken finns men det som enligt H och mej är speciellt med den här kameran är vidvinkeln och ljusstyrkan på optiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s