Oktobersöndag

Det händer inte mycket här på bloggen. Det gör det inte annars heller. Ridån är snart nere på riktigt. Mörker, kyla, dubbdäck, kupévärmare, isskrapor och annat elände.

Nåja, trevliga saker finns förstås också. Ett paket anlände med posten från Kentucky med varma Carhartt- jackor och tröjor till H, Ostensson och undertecknad. Musik och böcker finns i överflöd så den här vintern lär fixa sig bra den också.  Vi funderar som bäst på någon resa framåt vårkanten. Chicago  eller New York ligger bra till. Island finns i resedrömmarna också. Har fått för mig att någon gång få sänka ner min feta lekamen i Blå Lagunen innan det är dags att lägga locket på. Bästa sättet att få några dagar på den ön är nog att hoppa av ett par dagar på väg till eller ifrån USA.

Yngström ordnar resa till New Orleansfestivalen till våren igen. Två helger musikorgie och buss upp till Bluesdeltat och Memphis i mellandagarna. Ska inte med på den men hoppas kunna göra nåt liknande med min familj om något år. Clas kallar resan Once In A Lifetime och det är nog ingen dum titel. Yngström lär bli en alldeles utmärkt guide i bluesens Mekka. Dessutom är han alltid bra på att hitta bästa maten och smarrigaste drinkarna. Resia i Falun arrangerar det praktiska så den som har 25 pannor över, älskar musik, värme, god mat och party bör skynda att ringa och boka.

Giganten Solomon Burke dog förra veckan. Han var grym på festivalen förra året. Många av gamlingarna är för övrigt borta nu.  Muddy Waters munspelare James Cotton verkar dock fortfarande vara på hugget och spelar  in ny skiva vid 75 års ålder. Inte alls illa. I synnerhet de lugna låtarna. Hade nöjet att se honom på en sylta i Austin 2001. Pondus är ordet.

 

Berras spotifyfynd Reckless Kelly från Austin har jag lyckats missa både på skiva och live trots flera musikresor dit. Berger i Uppsala är också mannen att hitta eller påminna om bra musik. Russell Smith är en sådan. Tack för det.

Gymträning med Hillton och Hasse W i morgon.

Natti

 

 

Annonser

2 kommentarer

Under Musik, Resor

2 svar till “Oktobersöndag

  1. storabh

    Är i valet och kvalet med New Orleans. Jag tycker det verkar dyrt – men trvligt. Ska köpa en trisslott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s