Vår i luften

Vi har ägnat en del tid åt vårfåglarna på sistone. SVT inslaget från Hovran kan skådas här. Mycket händer ute i bushen. Många av fåglarna har kommit och fler är på väg. Fin tid nu.

Henrik såg Blå Kärrhöken här om dagen. Berguven häckar söder om stan. Storspov, Tofsvipa, Sångsvan, Tornfalk, Duvhök och Sånglärka på åkrarna. En Gök satt alldeles tyst och funderade i en björk ute på Rudorna i dag.

Bruna Kärrhöken sveper runt i jakt på mat. Stilig kille. Den håller sig dock på behörigt avstånd från fotografer och andra skumma figurer. Henrik fick ändå några fina bilder på lite håll. Inte alls fel med miljö i bilden men man vill ändå komma så nära det bara går. Därför  placerades gömslet ut i morse. Vi satt i olika omgångar i sådär fyra timmar med teleobjektivet i väntan på att den skulle köra sin vanliga rutt förbi åkerkanten där vi lurpassade. Det gjorde den inte, men skam den som ger sig. Nytt försök snart igen.

Vi har inget att klaga över när det gäller fotoutrustning men det finns alltid värre prylar. Som till exempel nya teleobjektiven 500/4,0 och 600/4,0 från Canon. Nittiosju (97) resp hundratjugofem(125) tusen spänn. Tips på en giftig V75 rad mottages tacksamt.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Fåglar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s