New York 1

New Yorkvecka igen. Vi bodde lite norrut nära Central Park den här gången. Rätt avslappnad inställning till bygglov i den här stan. Vårt hotell är den gamla bruna byggnaden mitt i bilden. Utsikten var rätt oglamorös men man får ta det från den ljusa sidan. Lugnt och tyst. Det där filmiska larmet från polisbilar och annat dygnet runt är rätt charmigt första natten men avtar efter hand.

Vi köpte sjudagars MetroCard för trettio dollar styck. Tunnelbana och buss. Taxi är trevligt och billigt men i rusning funkar tunnelbanan bäst. Lite småråddigt att förstå sig på ibland men nästan varje gång vi stod med kartan i hand dök det upp vänliga människor och erbjöd hjälp.

Det finns förstås hur mycket som helst att se och göra i New York. Shopping i det oändliga för den som vill. Nya hörlurar, kläder, skor och bourbonwhiskey fyllde min resväska så den knappt gick att stänga. Bäst att passa på när dollarn är billig. En shoppingtur på Broadway en lördageftermiddag har sin charm. Att bara stå i ett gathörn och höra larmet och se myllret med alla människor och bilar är en upplevelse i sig.

Ingen måtta på utbudet. B&H Photo´s butik på 9:e Avenyn är t.e.x ett halvt kvarter i två våningar med allt av kameror, video, elektronik och ljudprylar som finns. Sanslöst.

Vi gjorde lite annorlunda saker också.

Nämligen en tidig morgon med fågelskådning i Central Park. Den mycket glada och kunniga ornitologen Bob ordnar guidade promenader i fågelskogen. Trevligt avbrott från larmet i stan plus en hel del fåglar att se som inte finns hos oss.

Indigosparv.

Red Bellied Woodpecker.

Denna stiliga pippi fanns lite överallt. Northern Cardinal eller Röd Kardinal som den heter på svenska.

När vi ändå var i krokarna blev det ett besök på Naturhistoriska muséet också. Dinousarer på flera vångar. Sådär tyckte vi, och fikat på kaféet var rätt kass. Blev inte så långvariga där.

Tyrannosaurus Rex. Alla tiders värsta killer.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Fåglar, Resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s