Hälsingland för hela slanten

Häftigt med New York men ett par dagars jobb i Hälsingland kan bjuda på äventyr och överraskningar också. Fotografering av det hemliga slaget. Kraschad hyrbil, tre timmars sömn för 1800 spänn, suveräna hamburgare och en bra skivaffär.

Borlänge C är ingen skönhet och en borlängebo kanske ska vakta tungan men håll ändå med om att torget i Bollnäs bjuder på en grandios vy i sparsmakad arkitektur. Absolut toppklass. Och kanske en liten förklaring till den kärva humor mina hälsingevänner besitter 😉

Vänder man blicken åt andra hållet finns där en hamburgerbar av bästa sort. En mycket glad och entusiastisk invandrarkille träkolsgrillar Anguskött som är nåt av det bästa jag smakat i den vägen på länge. Åtminstone i detta land. Baldanaes Hamburgerbar heter stället och bör inte missas ifall matklockan ringer när man är i Bollnäs.

Trodde jag hade bra koll på skivaffärer men Vinylstallet i Alfta kände jag inte till. Drivs av en musiknörd i min ålder. Troligen mer av entusiasm än ekonomiska orsaker. Öppet endast lördagar. Vi råkade komma mitt i flyttbestyr en onsdag och fick rota bland vinylen en stund . Bra sortiment, hyfsade priser. Lär hamna där igen.

Även slutklämmen på veckan gick i Hälsingetecken. Perssons Pack på Liljan. Bra drag på det bandet. Dregen skötte skivspelaren. Discjockeys som spelar Teenage Kicks med Undertones på högsta volym klockan två på natten får full poäng av undertecknad.

Annonser

3 kommentarer

Under Mat, Musik, Resor, Rock

3 svar till “Hälsingland för hela slanten

  1. Hillton

    Kyrkosångare i Hälsingland brukar säga att nu sjunger vi Bollnäs. Sen sjungs Jag har hört om en stad ovan molnen. För övrigt föddes torgskräcken på torget i Bollnäs.

  2. andyberger

    Såna plattvändare borde det finnas fler av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s