Strömsund och cruising

Från Trondheim styrde vi mot Strömsund. Lunch i Åre. Passade på att åka kabinbanan upp på skutan.

Sen blev det några fina dagar i Strömsund hos Ingrid med små trivsamma utflykter i bygden.

Kvällspromenad vid Ströms Vattudal. Bild tagen med iPhonen. Den där kameran ger förvånansvärt skarpa bilder, ibland.

Beppe Wolgersmuséet på Öhn är ett givet besöksmål i den trakten. Den mannen gjorde väldigt mycket bra saker. Nu driver frun och dottern museum och sommarkafé.  Inköp av Beppebiografi och fika på kaféet. Tunnbrödsmacka med Röding och Mesekräm.

Raftsjöhöjdens Gårdsmejeri. Inhandling av tillbehör till den väntande surstömingskvällen. Hög klass på produkterna och intressant att få se gården och mjölkningen. Innehavaren Gert Andersson visade sig dessutom vara Dylanfan. Vi kom fram till att vi båda var på Dylans höjdarkonsert på Ullevi 1984 så vi spisade skivan Real Live en stund före ostavsmakningen. Den är inspelad på turnén 84 och saknas i min samling. Ska rättas till.

Fjolåring Röda Ulven, Gert´s starka getost, tunnbröd, Linjeakvavit,  tjeckisk pilsner och Ingrids snappsvisor i gamla telegrafens trädgård. Höjdarkväll.

Som alltid finns det intressanta och roliga saker att se och göra bara man tittar noga och tar sig tid. Murås Bruk, ensam gård vid vägen strax söder om Strömsund. Där finns smeden Tommy Strömqvist. I ladan kan hans smide ses och där är loppis på sommaren. Med lite tur kan man få höra en en låt på dragspelet också. Skön lirare.

Slutkläm på vår lilla turné. Femtiofem ganska tjötiga mil hem till Borlänge. Volvon skramlade i motorn och luktade bränt hela vägen genom storskogen.

Koppången. Våtmarksområde och naturreservat i Orsa finnmark som lånat sitt namn till en fin låt.

Norge bjöd på otroliga vyer men orsasjön i motljus är inte så illa det heller.

Sommarens kanske sista lilla utflykt gick till Älvdalen. Campingstuga vid österdalälven. Vi löste fiskekort och provade med både spinnare och flugor. Optimism. Vitt vin på kylning och  Laxöring till middag var det tänkt. Risig skärpa i utkasten. Det blev grillat fläsk och rödtjut istället.

Musik & Motor heter evenemanget. Rock& roll i parken och cruising på Dalgatan. Rariteter i miljonklassen blandat med en och annan sk pilsnerbil.

Vår cruising med jeeparna gick via Trängsletdammen och Art SS skjutfält till Navardalen istället. Lite bekanta trakter. Malaj 4211 Eriksson tillbringade 7 1/2 månad i en barack vid Trängslet vintern 76-77.

Navardalssjön.

STF driver ett litet vandrarhem med kafé i Navardalen. Finfint ställe med slogbod och bastu vid sjökanten. Stugan på bilden hör dit och kan hyras. Ganska mycket Harr och Röding i sjön men väldigt svårfiskat enligt vandrarhemskillen. Fan vet. Värt att prova kanske.

En kryssning till Åbo med släkten blev det mellan varven också. Firande av brorsans födelsedag.

Ungefär så här har det låtit i podden/bilstereon i sommar.

Det var allt för nu.

Annonser

3 kommentarer

Under Resor

3 svar till “Strömsund och cruising

  1. Hillton

    Kanonbilder!
    Bilder att återvända till när det stora vintermörkret rullar in.

  2. Ulrika

    Otroligt fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s