Whiskey, Konsert, Slas och Povel

Årets andra provning av Bourbon  genomfördes i helgen. Den sk Antic Collection av 2010 års modell. Dyra och svåra att få tag på men så är det också toppnumren av denna ädla dryck. George T Stagg befanns än en gång vara bäst, tätt följd av William Larue Weller.  Stagg och Weller mfl håller 65- 72 % alkoholhalt och kan orsaka svårartad yrsel men är något av en smaksensation.

Min gamle vän Micke bjöd på konsert i Stockholm. Primal Scream på Münchenbryggeriet. Dribbel med tågresan. Buss från Blge till Avesta. Micke och andra hedemoraresenärer kördes i taxi till Krylbo men tåget drog iväg strax innan de hann fram. SJ gamle vän. Stackars jag fick vänta på Bishops Arms med kvällstidningar och en xl sejdel öl i två timmar.

Snabb incheckning på hotellet vid Tjärhovsgatan på söder och kort promenad till Kvarnen för middag. Silltallrik med tillbehör. Gott och mycket trevligt.

Primal Scream spelade hela skivan Screamadelica från första till sista låt, plus ett gäng gamla hits. Konserten har fått fina recensioner tidigare i sommar och det var bra, jävligt bra till och med.

Nöjda och glada tog Micke, sonen Jens och moij taxi hem i spöregnet för en sista öl i utemöbeln vid hotellet. En bra dag.

Hotellfrukost och iväg ut på stan. Stockholmsbesöken följer ungefär samma rutt varje gång. Böcker på pocketshop och en sväng till Pet Sounds för koll av skivor. Den butiken äger tung koll på saker och ting. Trots iTunes och Spotify köper jag fortfarande en hel del cd-skivor.

Nya John Hiatt, Ry Cooder, och Israel Nash Gripka-Barn Doors and Concrete Floors . Skiva som riskerar att spelas sönder,  låtarna Fool´s Gold och Louisiana går på repeat här. Kanske den bästa Stones- Exile on Main Street lånet  någonsin. Bjurman d.y:es bästa tips på länge  😉 Tack för den.

 Bergers tips  Garland Jeffreys-The King of Between är en giftig sak också.

Lunch på Mosebacke och stärkande promenad till Sergels Torg och Kulturhuset där vi ägnade en bra stund åt Slasutställningen på 5:e våningen. En av våra kanske bästa författare men även en mycket skicklig konstnär vilket kanske inte alla tänker på. Teckningar, collage och vilda, egensinniga porträtt mm i olja. Sandsäcken hänger där också, han gillade ju boxning.

Micke studerarandes Slas porträtt av Erlander .

H kom med en fin bok idag. Tung pjäs om Povel Ramel som Bonniers skickat. Där har jag en bild med. Väldigt kul. Bilder tas och skickas iväg åt alla möjliga håll men man ser inte alltid, eller alltför sällan, slutresultatet.

Den togs på Maximteatern här i Borlänge och var troligen nåt av de sista framträdanden Povel gjorde. Bilden avslutar boken på ett helt uppslag, så den kan jag väl få vara lite stolt över.

God Natt.

Annonser

12 kommentarer

Under Musik, Resor, Rock & Roll, Whiskey

12 svar till “Whiskey, Konsert, Slas och Povel

 1. Hillton

  Satans järnvägar är ju folkets järnväg. Tacka fan för att du också torskar. Desto bättre att det finns drycker, musik och böcker som tröst. Som högröd general anser jag att Battle Boys ska åka allt utom SJ-tåg i vår fortsatta kartläggning av saker som kunde skötts bättre. Lediga!

 2. Mikael

  My Morning Jacket på på tyska brygeriet 19 november köp biljett! Mikael.

 3. Blomman

  För kännedom: Lördagen den 17/9 Israel Nash Gripka på Katalin UPPSALA
  Blomman

 4. Fick Gripka-skivan i dag tisdag. Årets cd om någon frågar mig. Och den hade jag nog missat om jag inte läst om den här. Så tack, Hasse.

  • Z

   Tycker mycket om den skivan också. Fick tipset från Per B, om det var krönikan eller FB. Han fick väl( tror jag) i sin tur den av Stefan på Pet Sounds.
   Ska till Avesta och se Gripka live snart.

 5. Farbror Melker

  Ok,han Israel spelar på Akkurat den 18:e. Har aldrig hört karln men litar på dit omdöme. Om jag inte ligger under en brinnande lastbil i Mellanöstern kommer jag att vara där..

 6. Nu har Spotify lagt upp nya Ry Cooder (åtminstone på Premium). Låter trevligt. Kolla även upp Jeff Bridges debut. Jo, sant – självaste The Dude från Hollywood till countryscenen med skägg, flanellskjorta, akustisk gura och allting. Och riktigt bra låter det också.

  • Zigne

   Jo, jag köpte nya Cooder på Pet Sounds, som även förordade Jeff Bridges men har inte hunnit lyssna på den riktigt. Det är mycket nu 😀
   Du måste kolla in Glen Campbell Halvar. Tror du gillar den. Se mitt nya inlägg.

   • Farbror Melker

    Lyssnade på han Israel på Akkurat i söndags. Det var ju skitbra. Trevlig snubbe också. Lagom Bedarö Bitter-fryntlig konverserade jag honom om Missouri när bandet tog en rökpaus utanför lokalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s