Hej igen

Två månader sen sist. Dags att skriva nåt igen.

En stor plåtfabrikant i stan anlitar oss nu för olika fotograferingar. Hedrande och kul. Ett uppdrag var att fota sista plåtrullen genom galvlinje 1, som lades ner efter ca femtio års produktion. Normalt visas inte jobbilder här men ett undantag måste  göras. Brorsan Bengt, nu pensionär, ägnade nästan ett helt yrkesliv som elektriker/tekniker åt att hålla den linjen igång och fick av fd arbetskompisar uppdraget att trycka på stoppknappen. Lite vemodigt kan tänkas.

Ny fin Mac och hårddisk modell större på jobbet. Nya program, uppdateringar, routrar, trådlöst, spegling och backup hit och dit. Man kan bli förvirrad för mindre, men nu funkar allt fint tack vare datorfantomen Jonas U som fixat i ordning det hela.

Läste nyligen biografin om Applegrundaren Steve Jobs. Mac, iPod, iTunes, iPhone, iPad. Mycket intressant om en av vår tids mest genialiska människor.

Och appropå prylar gav jag mej själv ett par nya hörlurar i julklapp. Fråga inte hur det funkar men på nåt mysko vis  stängs i stort sett allt  störande ljud ute, bruset på ett tåg, flygplan eller promenadbandet i Maserhallen.

Pelle Lindström & Late Night Desperados. Bra band förstärkt med Delsbobluesaren Erik Brodén. Pelle i högform, som vanligt. En ovanligt trevlig novemberkväll på Liljan. Filmat med lilla Lumixen.

Det ser ut att bli en del bra musik här i krokarna framöver. Israel Nash Gripka spelar på Arenan i Falun 7/3.  Bör inte missas. Hans spelning på Garaget var nåt av det bästa jag hört på länge.

Dwayne Dopsie & The Zydeco Hellraisers. Dragspel och tvättbräda, helt galet röj att höra live. Leffe Johansson funderar tydligen på att boka det här bandet till Garaget i Avesta . I såfall blir det till att dra på sig festivalskjortan och ta sig dit. Bilden tagen under en oförglömlig spelning i New Orleans 2009.

John Hiatt kommer till Peace & Love. Man tackar och bockar.  Steve Forbert med elektriskt band vore också drömmen att få se i Borlänge. Ordna det P Bjurman ! Bilden tagen på Katalin 2008.

Borlängebandens firmafest på S2. Fullsatt och trivsamt.  Pierre Swärd med sin orgel på lilla scenen, den här gången med sonen Jon på trummor.

Beatleslåtar med Ticket To Ride på lilla scenen. Skärpan ställd på Lars Jansson vid trummorna.

Åttiotalsnostalgi och comeback för kultbandet Why Do We Larsson. Gillar i princip alla orkestrar som har låten Dirty Water på repertoaren.

Greenlight. Bra snurr på saker och ting. Häggbert vid tangentbordet.

Det fanns dock en mörk skugga över tillställningen. Borlängeprofilen Tobbe Hedström dog plötsligt natten före. 43 år gammal. Tragiskt. En känd och omtyckt man i stan. Bandet Thalamus med Kjell Bergendal i spetsen gjorde en mycket fin hyllning till sin vän.

Kvällen efter började Ingemar Magnussons och Folk å Rocks 75 årskalas ( 50+25)  på samma ställe. Herr bloggare var alltså ute och rände tre kvällar i rad.

Ingemar som vi är vana att se honom. I sin älskade skivaffär.

Han har ordnat mycket musik till Borlänge. Ingen glömmer väl uppståndelsen i stan när Ingemar tog hit New York-bandet  Brandos.  Bild från en smått tumultartad kväll på Bolanche 30:e Maj 1989.

De två 75-årskvällarna bjöd på många artister, både lokala och utsocknes . Steve Almaas hade kommit hit från New York. Nomads gjorde en ruggig spelning med orginalbandet och Sator rockade hårdare och bättre än jag hört någonsin.

Bildcollage från festen.

Annonser

5 kommentarer

Under Böcker, Musik, Prylar, Rock & Roll

5 svar till “Hej igen

 1. Hillton

  En come back med mersmak. Mera tack!

 2. DU är en utmärkt rapportör från stort och smått i Borlänge med omnejd (omnejd = det som kallas världen).

 3. zigne

  Tack för det grabbar.

 4. Leif Johansson

  tyvärr som sagt fick vi inte ihop ekonomin för doopsie. en arrangör hoppade av så dom åker till Finland istället. landet där man vet att uppskatta ett dragspel.

 5. Z

  OK, synd. Vi kommer troligen att se dem i NO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s