Nya Äventyr

Tre tv-kanaler körde program om övervikt samtidigt som det lagades mat i ett par andra. Sverker Olofsson flåsade runt och hade sockerdebatt i tv  med en blandning av tjockisar och hälsofascister i  publiken. Någon ville förbjuda godishyllor vid kassorna, en annan förespråkade höjd skatt på socker och fett. Förbud och skattehöjning. Svensk problemlösning i sin glans. Stortyckaren Greider skyllde övervikten  på politiska ojämnlikheter i samhället, och såg rejält avmagrad ut. Bra gjort. Vi väntar nu otåligt på en bok om promenader, äpplen och slimmade skogshuggarskjortor.

Alla borde förstås vara smärta och friska, men vissa nybantade människor blir tamejfan som nyfrälsta Jehovasvittnen. Tröttsamt, speciellt för en som är lite på uppsidan så här efter jul. En lite skadeglad tröst kan vara att dom brukar dyka upp runda&goda igen om nåt år 😉

Köpte en hel låda Fullers Vintage Ale. Begränsad, numrerad upplaga av 2011 års modell. Godan grej. Ska lagras i en mörk källare här i närheten och avnjutas i goda vänners lag om nåt år.

Resa till New Orleans Jazz & Heritage Festival är nu bokad. Fyra dagars musikorgie. Den här gången på tu man hand med min gamla vän Berra. Gammal dröm uppfylls. Drinken till vänster heter Hurricane och är en NO specialitet. Svalkande, god och vitaminberikad.

Artistuppbådet är nästan oändligt med sådana som Foo Fighters, Eagles, Neville Brothers, Steve Earle, Levon Helm, Mavis Staples mfl överst på affischen. Men det där okända lockar lika mycket, eller mer. Gospeltält, bluestält, jazztält, zydecoscenen,  musikklubbarna på nätterna, Frenchmen Street, kräftorna….

Det hela avrundas med några dagar tillsammans med våra respektive i New York. Inte helt fel det heller, liksom.

Ingen måtta på förlustelser på G. Till hösten drar Battle Boys ut på nya övningar igen. Imperial War Museum Duxford i England är nästa mål. Flygmuseum modell xl och flyguppvisning. Grabbigt och bra. Att höra en Rolls Royce Merlin V12:a i en Spitfire bör varje riktig karl ha gjort någon gång i livet 🙂

Vi ska bo nära Cambridge i nåt som kallas pub med hotell.

För att återknyta till början av det här inlägget ser det ut som att den enda som kommer att bli mager är spargrisen. Men med tanke på sjukdomar och död man ser omkring sig i bekantskapskretsen allt oftare är det bäst att försöka utnyttja sin tid innan locket läggs på, som Berra uttrycker saken.

Hannes Råstam gick bort nu i veckan. Duktig musiker men framför allt journalist i ordets bästa mening. En man som hade modet och förmågan att rota i orättvisor och smutsiga bykar på ett sätt som  inte många mäktar med. Beundransvärt. Bilden tagen i samband med Ola Bjurmans skivinspelning för att antal år sedan.

Lite musik med John Fogerty får avsluta detta inlägg.

Låten On The Run, från albumet Hodoo, inspelat 1976 men aldrig släppt, annat än på risiga bootlegs.

Coming Down The Road. Dåligt ljud men här brinner Fogerty´s röst och gitarr på ett sätt det inte gör längre.

Inhopp på brodern Tom´s skiva.

Annonser

2 kommentarer

Under Öl, Berra Blodis, Blues, Cajun, Festival, Resor, TV program

2 svar till “Nya Äventyr

  1. Jaha, tack för senast. Ingemar blev ju riktigt glad för presenten. Ölen verkar spännande, den måste jag hålla koll på ifall det kommer någon mer variant. Skall med spänning följa din blogg. Hälsa Halvar ifall du hör från honom, hoppas det blir mycket snö på morfars hatt

  2. Z

    Tack själv. Bra att Ingemar gillade presenten. Vintage Ale brukar ta slut rätt snabbt men har du tur kanske den kan beställas fortfarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s