Öl, vin och bantning

En attack har påbörjats. Minus fyra kilo nu. Promenader, gym, måttligt med kolhydrater samt skötsamhet med mellanmål ska resultera i en något smärtare bloggare till våren. Har provat i stort sett alla metoder och dieter i mina dagar. Piller, fasta, grönsaksdiet, fruktdiet, ren svält, fullkorn, tokträning, cambridgesoppa, GI och LCHF. Allt kokar nog ner till en okomplicerad förklaring varför en del människor väger  75 och vissa andra 100 plus. För mycket mat.

Svåra frestelser lurar dock överallt för en stackars läckergom. Oppigårds i Hedemora släppte nyss en lagringsvänlig 8 procentig brygd kallad Ekporter. Ett antal sådana flaskor har lagts i vinkällaren och ska plockas fram till midsommarsillen. Vinkällaren fyller tre år snart. Vi testade en 2006:a mot en 09:a av det portugisiska vinet Vila Santa och skillnaden var faktiskt stor till den äldre flaskans fördel. Riktigt gott vin till vettigt pris.

Keith Richards &  the X-pensive Winos

Lördag natt, 25 minusgrader och värre blir det kanske. Vinterelände. New Orleans känns en aning avlägset just nu. Bruce Springsteen & the E Street Band spelar första festivalhelgen. Lite småsurt att vi missar the Boss men det lär bli en alldeles magnifik musikhelg ändå.

Terry Reid.  Engelsman som var rätt het i slutet på sextiotalet. Fick faktiskt erbjudanden att bli sångare både i tidiga Led Zeppelin och Deep Purple. Om det kan ni läsa mer av på  Jan-Erik Lindroths blogg, som också tipsade. Tack för det.

Annonser

6 kommentarer

Under Öl, Mat, Vin

6 svar till “Öl, vin och bantning

 1. Mange

  Tjena, intressant sida detta. Jag är själv en bourbonälskare. Jag skulle vilja fråga hur ni får tag på er bourbon? Jag har inte hittat ett helt smidigt sätt ännu. Mvh Mange

 2. Z

  Jag antar att du har besökt Bourbonboys bloggsida. http://bourbonboys.wordpress.com/

  Jag är inte inblandad i inköpen till provningarna, det är några av de andra gubbsen i bourbonklubben som sköter den saken.
  En hel del har tagits hem från USA-resor, annat är köpt på internet på olika vägar eller skickat av amerikanska vänner.

  Det börjar så smått komma en del i beställningssortimentet på Bolaget. Knob Creek och Buffalo Trace är, om du inte redan visste, två rätt bra sorter som finns där.

  Några ställen på nätet att kolla:

  http://www.big-market-shop.de/index.php?&Page=main.php
  är en rätt välsorterad Tysk internetshop när det gäller Bourbon. Butik i Berlin.

  Londonbutiker/webshop som också är välsorterade:
  http://www.thewhiskyexchange.com/C-33.aspx
  http://www.royalmilewhiskies.com/

  Jag vet faktiskt inte hur bra det fungerar att handla på webben från utlandet nu, möjligen har det blivit lite svårare på senare år, men det går väl att prova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s