Omoderna Femman, Hagström, bidragsfusk, Bjurfors och Jazzfest

Nytagen bild på orkestern Omoderna Femman. Erik ”Opel” Morell, DragspelsLarsson, Pelle Lindström, Mats Jonsson och Putte Snitt. En alldeles utmärkt orkester som bör ses.

Insamlingen för Hagströmgitarrerna hade stor gala i en fullsatt Dalasal på regementet i Falun på torsdag kväll. Många dalaartister på plats med ambassadörerna Clas Yngström och Kalle Moraeus i spetsen.

Det rockades förstås mest på elektriska gitarrer hela kvällen. Vi har fantastiska musiker här i Dalarna. Höjdpunkten var nog ändå när Kalle Moraeus plockade fram fiolen och spelade broder Perras fantastiska Koppången. Helt magiskt. Det blev helt tyst ute vid borden och en och annan tår fälldes nog där ute i mörkret.

På fredagskvällen gicks det på teater i Forum. Teaterföreningen Jernet hade premiär på pjäsen Rakt ner i fickan. En fars om bidragsfusk där vår dotter A-C spelar Marie Björk, fru till fuskaren Erik som dribblar in sig i en rad lögner som tar sig dråpliga vändningar.

Bild på den minst sagt frustrerade kontrollanten herr Larsson från Försäkringskassan. Föreställningen kan ses fredag, lördag, söndag i två helger. Gå dit.

På lördagen for vi till Bjurfors Hotell. Trerättersmiddag (där sprack dieten å det grövsta) konsert och övernattning. Israel Nash Gripka, Brigitte Demeyer, Johan Örjansson, Will Kimbrough. Underhållning av ren världsklass i en liten pub (60 pers) ute i bushen. Israel Nash plussas hårt av mr Sprinsteen, Kimborough spelar gitarr åt Emmylou Harris och Rodney Crowell, Demeyer är en pärla från Nashville och missa för guds skull inte falkenbergaren Johan Örjansson. En musikupplevelse som är svår att beskriva utan att spåra ur helt.  ÖP´s recension berättar bra om klassen på det hela.

New Orleansresan närmar sig. Aningen resfeber börjar kännas. Musikorgie i fyra dagar och nätter väntar. Festivalen börjar redan vid tolv på dagarna och håller på till sjutiden på kvällen, sen är det bara att ladda om och ge oss ut på musikklubbarna.  Redan första kvällen-natten bjuder på val av lyxig sort.  Grayson Capps på Chickie Wah Wah´s. Jon Cleary och Lil Band o Gold på d.b.a vid Frenchmen Street och Ruthie Foster och Paul Thorn på House Of Blues.

New Orleansstjärnan Trombone Shorty. Fett blås och Jeff Beck på gitarr. Fränt.

Släcka ner datorn och packa väskan för gymet nu. Lite hyfsad kondition kan nog behövas framöver.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s