New Orleans – New York

Utcheckning från Comfort Inn& Suites och en sista sväng in till French Quarter för lunch på House Of Blues och skivinköp på Record Factory, skivaffären med extra allt. Livemusik i butiken hela dagen. Creole String Beans spelade Swamp Pop när vi var där. Fränt.

Taxi till Louis Armstrong flygplatsen, mellanlandning i Washington och kort flygtur till New York. Tionde eller om det är elfte gången nu som jag besöker staden, första gången för Berra och Lena. New York har en nästan magisk dragningskraft och det är alltid lika spännande  att se Manhattan från taxin på väg in från Newark.  Monica och Lena var redan på plats på Park South Hotel på 28:e gatan. Fint hotell med bra läge. Det vill säga Subwaystation helt nära och mycket restauranger runt om.

Empire State Building lyste blå och fin i natten.

Vi löste sjudagars Metrocard för tunnelbana och buss för 29 dollar. Ett billigt och bra sätt att ta sig runt i stan. New York innebär ändå mycket promenerande och vi låg sannerligen inte på latsidan.

Första dagen ägnades åt södra Manhattan. Nya World Trade-skrapan, Wall Street, Battery Park,  promenad över Brooklyn Bridge och shopping på Broadway.

På onsdagen delade vi på oss. Lena och Monica på mer shopping, Berra och moij till Central Park och Strawberry Fields. Beatles och Lennon var ju våra stora idoler.

Promenad genom parken ner till 5:e avenyn och Applestore, macälskarnas heliga tempel, illustrerat med något så ovanligt som bild på mr bloggare himself, fotad av Berra.

Långa promenader kräver vätska och vad kan vara bättre än att ta med Berra till baren Jones på Great Jones Street. Omskrivet och hyllat av Olsson och Bjurman mfl skribenter. Exteriören är inte speciellt glamorös men bakom den väggen döljer sig ett riktigt bra ställe. Deras Po-boy macka med italian sausage var utmärkt och både jukeboxen och pepparshoten är heta där så vi stannade en lång stund.

Tunnelbana till Brooklyn och Williamsburg. Omtalad stadsdel som dräller av unga fotografer, formgivare och reklamare med drömmar om framgång och rikedom. Många av dem är visst svenskar. Det finns till och med ett svenskt konditori med Gevaliakaffe och kanelbullar. Bild på Lena, Berra och Monica på Bedford Avenue. Möjligen gick vi på fel gator för speciellt imponerade blev vi inte utan tog spåret tillbaka till Manhattan igen och kryssade runt i timmar på gator och avenyer. Det är häftigt att bara flyta runt oplanerat och suga i sig intryck i New York.

Lite musik blev det också. Terra Blues på Bleeker Street. Bandet hette T Blues, husband som var riktigt bra faktiskt.

Strålande väder och läge för Rockefeller Center och Top Of the Rock med grandios utsikt över New York. Den vyn tål att ses hur många gånger som helst.

Peter ”Yogi” Berra var en legendarisk baseballspelare i New York Yankies på fyrtiotalet. Berra ”Blodis” Sjöö en lika legendarisk rocker från västra Hönsarvet  🙂

Times Square på natten. Ett spektakel utan like. Ljust som på dagen av all neon. En av många rätt bisarra företeelser är The Naked Cowboy. En figur som damerna betalar för att få krama. Jihaaa!

Hells Kitchen Flea Market. Loppis på svenska och precis som i Svedala skräp och fynd i skön förening.

Meatpacking District på västra Manhattan. För 20-30 år sedan just ett stort slakteri och kötthanteringsområde med skumma kvarter som ingen turist vågade sätta sin fot i. Fortfarande en del industri men nu även en av de hetaste stadsdelarna med  massor av krogar, barer, marknader, konstgallerier och inredningsbutiker mm. Fin promenad på The Highline, gammal järnvägsbana som fixats i ordning. Mersmak, måste utforskas mer nästa gång.

Broadway. Hysteriskt mycket kommers och folk.

En stunds vila på en pub sitter fint mellan varven.

Picnic i Central Park med ost, rödvin och fågelsång. Perfekt avslutning på  New York-veckan.

Hemmåt. Väskor fullproppade med Lewisjeans, skor, jackor och bourbonwhiskey. Ännu en fantastisk vecka i NYC. Det lär bli fler gånger.

Glömde en sak. New York vimlar av Jeepar också 😀

Annonser

1 kommentar

Under Musik, Resor

Ett svar till “New Orleans – New York

  1. Härligt blogg-reportage Hasse.
    New York var verkligen helskönt.
    http://lassewan.wordpress.com/2012/04/01/new-york/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s