B-Boys Duxford

London, Normandie, Berlin och Norge. B-Boys kämpar oförtrutet vidare i historiens tjänst. Flyg med Norwegian Air från Arlanda till Gatwick London. Under 1500 spänn tur och retur. Billigt. Även SAS har  faktiskt liknande priser till London Heatrow.

Buss från flygplatsen till Victoria Station i London där vi nödgades ta en fruktstund innan vidare transport norr ut.

Natthärberget The Unicorn fanns i Trumpington strax söder om Cambridge. Ingen lyx men bra pris, bra rum och mat. Mycket engelskt och trivsamt.

Första dagen ägnades åt att flyta runt lite i Cambridge. Kanonväder så vi köpte biljetter till en sån där öppen turistbuss med guidning i hörlurar som man kan hoppa av och på som det passar. Ett bra sätt att få grepp på en ny stad. Lite kortfattat kan man väl säga att vart man än tittade fanns ett college eller universitet.

Mathematical Bridge vid Queens Collage.

Cambridge har cirka 110000 innevånare.  Staden hyser ca 28000 studerande, och minst lika många cyklar. Eleverna får nämligen inte köra bil i stan.

Kvällen och natten tillbringades på vårt hak och på puben Tally Ho. Och som traditionen bjuder sjöngs det en och annan taubevisa i natten.

Lördag. Full engelsk frukost och iväg till huvudmålet för vår resa. IWM Duxford. Museum modell XXL och flygfält. Modellflygplan var en passion i 10-12 årsåldern och många av modellerna som stod i stringhyllorna på pojkrummet fanns så att säga i i full storlek här. Museet har flera stora hangarer med flygplan. Förrutom ett Concordeplan mest militära flygplan eftersom museet är en del av Imperial War Museum. Intressant men också en studie av mänskligt vansinne. Den ena dödsmaskinen värre än den andra.

Vi har flyt på våra resor. Förra året gav L-G´s norske vän Kjell  en specialguidning i Drøback och Oscarsborgs fästning plus alltinget i Oslo. Nu dök Hilltons släkting upp. SAS piloten Mats delade med sig av sina kunskaper om flygplanen i museerna och på flyguppvisningen. Suveränt. Vi bockar och tackar.

Sen blev det flygshow hela dagen lång. Spitfires, Hurricanes, Messersmidts, Mustang och allt vad dessa maskiner heter. Ljudet från en Rolls Royce Merlin V12: a är värt inträdet bara det.

Tidsenlig klädsel på grabbarna. Nörderi i absolut toppklass.

Ölsorten Spitfire hade naturligtvis en bar på flygfältet.

B-Boys modell 2012.

Sent flyg hem så vi hann spendera en dag i London också, där sista dagen på handikapp-OS pågick. Vi såg tätklungan i rullstolsmaraton susa förbi i kvarteren vid Whitehall.

 Sista akten i vår historielektion blev  besök på Churchill War Rooms i Whitehall. Mycket bra museum även det.

Vi gjorde ett tappert försök att köa till London Eye men kroknade och promenerade tillbaka till Victoria Station och tåget Gatwick Express till flygplatsen. Vilket är att rekommenderas istället för buss, bara så ni vet.

Nya mål väntar för B-Boys nästa år 🙂

Annonser

4 kommentarer

Under Resor

4 svar till “B-Boys Duxford

 1. LG

  Utomordentlig redogörelse! Du befordras härmed till vår informationsofficer, Rust Mäst Info.

 2. Hillton

  Ett sant nöje för en högröd general att ta del av denna bildstarka berättelse direkt från verkligheten. Att så få får vara med om så mycket, för att travestera Old Winnie.

 3. "En Gammal Gentleman"

  Kanon bilder som vanligt, och lika trevligt som vanligt.

 4. Ulrika

  Vad kul att se bilder från er resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s