Kalas och fest

Moramusikanterna Per Kronkvist  och Mats Östensson  firade 50+50 år och bjöd  till storkalas i Östnors bystuga. En timmes tågresa tillsammans med Ulf Åhman och en fickplunta karibisk rom har hög trivselfaktor vill jag lova. Incheckning, en bit mat och någon timmes vila på hotellrummet var  planen. Det var inte direkt ett godtemplarmöte vi var bjudna till. En glad norrman vid namn Ulf, med fru, hade åkt från Halden i Norge för festen och bodde granne med oss på hotellet och ja, ni  förstår kanske hur det gick med  den vilan.

Billy Opel höll i berättandet om Mats och Pers olika musikaliska äventyr genom åren. En lång kavalkad av olika rockband ( och dansband) där de två spelat. Jubel ! Namn som Dealers Choice, Axels Misär, Bonntas, Bite, Sky High, Wobblers, Svenne Rubins, Woodpjucks mfl. Det spelades förstås hela kvällen i olika sättningar.

  Per och Mats är stora fans av Moras hockeylag och fick grattishälsningar från NHL-storfräsaren Kopitar . Kul!

Leksingarna Pelle Lindström och Stig Mases i full aktion på scenen, den senare iklädd moratröja. Troligen ett gigantiskt steg för en leksandsbo 😉  Festen höll visst på till sex på morgonen.

Så blev det dags att gå på fest igen. Clasfest i Dalasalen på regementet i Falun. Clas Yngström 60 år i livet och 50 med gitarren. Helkväll med massor av musik och fantastiska musiker. Extra kul med senaste bandet Big Tex Three och Dylanlåtarna.

Bilden togs på en countrygala i Kupolen 1998. Bob Woodruff var ganska het och spåddes en lysande framtid av musikkritiker och andra. Det blev inte så, det gick väldigt snett istället. Han gick ner sig i droger och försvann helt. En svensk entusiast hittade inspelningar från 1999 och gav ut dem på cd. The Lost Kerosene Tapes.

Och här stod han nu på en scen i Borlänge igen. De där dåliga åren har satt sina spår men det var ändå en bra konsert.

Bob Woodruff satt efter spelningen länge för sig själv i mörkret bakom scenen och plockade på gitarren och såg betänksam ut.

Woodruff backas på turnén upp av  Shurman som även kör sina egna set. Bra countryrock, med betoning på rock, från Austin TX. Tyvärr väldigt tunt med publik på Bolanche. Möjligen beroende  på att Soundtrack Of Our Lives spelade samtidigt på andra sidan gatan. Det här bandet upplevs nog bäst med en kall Shiner-öl i näven på ett hett och fullsatt hak i Austin.

Avslutar med en lite rolig bild från Torsång. Turkish Airlines på väg in för landning i Räfstylla.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Country, Fest Party, Musik, Rock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s