Blaze Foley och Gurf Morlix

Tänk vad bra det kan bli en gråkall måndagkväll i November. Rootsy Live Dalarna arrangerade filmkväll och konsert på Tunakrogen i Åselby med Gurf Morlix. Amerikansk producent och musiker med tunga meriter. Listan kan göras hur lång som helst över artister han spelat med eller producerat. Lucinda Williams, John Prine, Steve Forbert, Townes Van Zandt, Buddy Miller, Jerry Lee Lewis, Robert Plant, för att nämna några.

Morlix var även vän med Blaze Foley och det var om den mannen kvällen handlade. En udda figur som levde ett märkligt liv. Fattig, törstig och under långa perioder hemlös uteliggare som ständigt ställde till det för sig.

Men han var även en gudabenådad låtskrivare. Fullt i klass med sådana som Townes Van Zandt och John Prine. Tillfällen fanns när han nosade på framgång men det rann bokstavligen ut i sanden. Han flögs t.ex till New York för en spelning på Lone Star Café men söp till så rejält att han togs av scenen och kastades ut från stället. Han levde och spelade på olika hak i Austin TX, där han mördades 1989.  Det finns en del att läsa om detta rörande livsöde på internet för den som vill.

Vännen Gurf Morlix har spelat in en cd med  hans låtar, liksom flera andra, men originalet är som vanligt bäst. Den här listan har spelats mest hela tiden den här veckan.

Drunken Angel är Lucinda Williams hyllning till Blaze Foley.

 

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s