Musikal, musik och resor.

AnnieJr_A2.inddDet börjar så smått dra ihop sig till premiär för musikalen Annie på Cozmoz. A-C och kompisen Frida har jobbat hårt och länge med att producera och regissera. Det är sextio pers i ensemblen med aktörer, orkester och kör mm. Imponerande. Pappas lilla bidrag till det hela är att ta bild till affischen och resultatet ses här ovan. Plåtat i gamla Bullerforsens kraftverk. Jox layoutade med den äran. 

TripleT

Vi for iväg till Bjursås kyrka här om kvällen. Där bjöds det på musik av Triple Troubadours. Will Courtney (US), Lydia Loveless(US) och svenske Rickard Lindgren. Lågmält, varmt och fint en iskall torsdagkväll i februari. Det är Rootsy Live som fortsätter att ta hit en massa bra musik. Lite längre fram kommer Deadmans frontman Steven Collins tillsammans med Detroitbandet  Deadstring Brothers. Turnén drar genom hela landet. I våra trakter spelar dom på Dössberget, Tunakrogen och Garaget i Avesta.

gcBerra, Micke R och moij tar tåget ner till Stockholm och ser Gary Clark Jr  på måndag. Nya skivan är super. Den mannen stiger spikrakt uppåt och konserten kan nog bli något extra hoppas vi. Enda smolken i bägaren är att John  Prine spelar samma kväll i Stockholm.

rtRichard Thompson- Electric är nåt extra också. Denne gudomlige låtskrivare och gitarrist har helt enkelt gjort en av sina bästa skivor. Inspelad hemma hos och producerad av  Buddy Miller,  själv en av de bättre gitarrknådarna i det stora landet. Han tyckte sig visst ha fått en lektion i konsten att spela gitarr av engelsmannen. Inte för inte skänkte en imponerad  Jimi Hendrix en gitarr till en ung Richard Thompson på sextiotalet. Nu är det inte bara gitarrorgie på den här skivan utan flera lugnare saker som blänker lika hårt, vackra låtar med sträva texter om livets egenheter.

Det är den lite dyrare deluxe-cd´n med extramaterial som gäller bara så ni vet. Ingemar har den.

m

Mavericks-In Time håller väl till i den andra änden av skalan. Glad musik som till och med ger mej lust att dansa, som en dåre.

_S3A2727

Vi tillbringade en helg på Gotland för att fira Micke´s sextioårsdag. Hotell vid Almedalen. Bistert väder men Visby har sin charm även på vintern. Promenader på stan, god mat och dryck. Riktigt trevligt.

DSC_7266Hårdingen Micke badade bastu nere vid hamnen och hoppade i havet. Två gånger. Brrr.. nej tack.

New York 2012 Foto Hasse ErikssonPlaner för årets resande börjar ta form. En snabbvända till New York i April är bokad och klar, med Eric Claptons Crossroads Guitar Festival i Madison Square Garden som toppnummer. Laguppställningen ser rätt fin ut.

nyc

Det var allt för nu.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Musik, Resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s