New York, Kvarnsveden och Bjurfors

Nöjeskontot har belastats rätt hårt ett tag. Fyra dagar i New York med Eric Claptons Guitar Festival som höjdpunkt. Shoppingrunda på Manhattan. Jeans, tröjor och skjortor. Skor åt mina tjejer här hemma plus ett gäng bourbonflaskor. Som vanligt promenerade jag i många timmar på avenyer och gator. Träningsverk i flera dagar, men det är ett oslagbart sätt att uppleva New York tycker jag. Får aldrig nog av den där stan.

New York Crossrads Guitar Festival Foto Hasse ErikssonFestivalen pågick fredag och lördag. Vi hade biljetter till fredagkvällen och fick höra ypperlig musik i Madison Square Garden. Det hela inleddes lite lugnt med ett fint akustiskt parti av Eric Clapton.Scenen snurrades runt och nya artister körde igång direkt. Inga döda stunder, musik hela tiden i fem timmar. En liten ölpaus ibland, sen satt vi där och tindrade med ögonen åt godsakerna som bjöds från scenen. Robert Cray, Keb Mo, BB King, Albert Lee, Booker T, Steve Cropper, Sonny Landreth, John Mayer, Keith Urban, Jimmie Vaughan, Gary Clark Jr, Buddy Guy, Allman Brothers…..

AllmanBros02Många höjdpunkter, men om en ska nämnas var nog Allman Brothers Band min topp för kvällen. Man är lite orolig att ens idoler från början på sjuttiotalet ska vara sega så här fyrtio år senare men så var det sannerligen inte. Greg Allman brusade  på med sin hammondorgel och är fortfarande en suverän sångare. Hela rhytmsektionen med basist och tre slagverkare från den tiden fanns med. Som grädde på moset klev Cesar Rosas och David Hidalgo från Los Lobos och Taj Mahal in på scenen och gjorde Statesboro Blues med bandet. Tungt !

20130420 Stommen Folk och Rock Foto Hasse ErikssonTillbaka hem till Svedala och mer musik. Skivbutikernas dag på lördagen och Stommen spelade utanför Folk & Rock.

20130420 Peter Carlsson Forum Kvarnsveden Foto Hasse ErikssonVidare upp till Forum i Kvarnsveden där Peter Carlsson och Blå Grodorna showade inför fullsatt salong. Som vanligt väldigt bra och roligt. Carlsson är en stor entertainer.

20130420 Turnpike Troubadours Bjurfors Foto Hasse Eriksson

20130420 Turnpike Troubadours Bjurfors Foto Hasse ErikssonIngen måtta på någonting, vi fortsatte direkt till Bjurfors och kollade Turnpike Troubadours. Bandet har fått lysande omdömen på sin sverigeturné och det är ett djefla drag på det här gänget. Ännu en höjdarkväll i den lilla puben. Spelar på Tunakrogen i morgon tisdag. Gå dit.

Ett gäng med Yngström i spetsen är när detta skrivs på väg till New Orleansfestivalen igen. Lite avundsjuk är jag allt.

Annonser

2 kommentarer

Under Musik

2 svar till “New York, Kvarnsveden och Bjurfors

  1. Efter denna berättelse finns bara en sak att tillägga: Skulle vart me…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s