Moseldalen och Ardennerna

bild kopia 5

Det började mindre bra. Volvon strejkade på väg in i Stockholm. Rök strömmade in i kupén och vi trodde först att det brann någonstans under huven men det visade sig att värmepaketet hade sprungit läck och all kylarvätska rann in på golvet i bilen. Vatten hämtades i en pöl vid bygget bredvid. Svågern Per kom till räddning och vi hankade oss genom stan ut till Bagis.  Nu var det inte meningen att åka Volvo på resan ner i Europa men det är med en liten tår i ögonvrån jag inser att det är dags att skicka iväg min gamle vän och skaffa nåt nytt.

bild kopiaNattfärja Malmö- Travemünde. Lite kul att åka under öresundsbron i skymningen.

P1070926

bild-2Första etappen gick till staden Hameln i Tyskland. Känd för bröderna Grims saga Råttfångaren från Hameln, och man har verkligen tagit fasta på råttor i staden. Råttkrog, råttlikör och till och med ett glockenspiel med råttfångartema. I Tyskland äter man surkål och korv. That´s it.

_DSC7935

Lite grått och mulet men Moseldalen är förstås vacker ändå. Vi körde de slingriga vägarna genom dalen till nästa övernattningsställe. Staden  Cochem.

_DSC7941_DSC7961Vinodlingar mest överallt efter bergssidorna. Den här resan handlade  till rätt stor del om mat och dryck och här är det rieslingvin som gäller.Torrt , halvtorrt, sött och allt där emellan. Massor av sorter och varianter. Förvirring, men vi handlade några flaskor av olika sort och körde sen söder ut. Vi hade ett tips om en bra vinproducent vid namn Kallfelz Riesling  i staden Zell. Där blev vi mycket väl mottagna och fick provsmaka flera olika kvaliteter. Väldigt gott och inte speciellt dyrt. Ska placeras i källaren ett tag och avnjutas i goda vänners lag vid lämpligt tillfälle.

Vidare till staden La Roche de Ardennes. Fin liten stad  belägen i en dalgång i den franskspråkiga delen av Belgien.

P1070973

P1070972

Solsken, flera fina uteserveringar och nu var vi på Per´s hemmaplan vad gäller drycker, nämligen Belgisk öl. Vi satt både länge och väl på stället som syns nere i vänstra hörnet på bilden här ovan.

bild-11Kallt, starkt, mycket gott och väldigt trevligt.

P1070961

P1070952

P1070956De här trakterna blev hårt drabbade under kriget när tyskarna gick till attack 1944.  Det står minnesmärken, stridsvagnar och kanoner lite överallt och ett besök på muséet var givet. Ardennerna. Mycket historik och hög bryggerikultur. Ser faktiskt ut som ett mycket lämpligt mål för B-Boys ?

Sen rullade vi in i Frankrike mot nästa mål. Normandie, men det får bli nästa inlägg.

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Moseldalen och Ardennerna

  1. Som högröd general i Battle Boys finner jag rust. mäst-förslaget mycket tilltalande och utfärdar en stark rekommendation till övriga i gruppen att tycka samma sak. Enade vi stå, söndrade vi falla.

  2. "En Gammal Gentleman"

    Instämmer med Generaln, mycket intressant. Bra rekat rustmästarn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s