Brygge Belgien

Brygge24Norr ut. Fyrtio mil till Brygge i Belgien. Fin stad och ett Mekka för ölälskare. Svågern Per i himmelriket.

P1080168

Båttur på kanalerna är en given sak för turisterna i Brygge.

P1080166

En rätt fin tur i solskenet men en något virrig guidning på engelska och tyska och jag vet inte vad. Det som fastnade i minnet var den här vovven som tydligen har legat i fönstret och kollat turister i många år.

bild-26The Beerwall. Stället med 750 sorters belgisk öl. Ölsorten Delirium Tremens körde en kampanj med sin rosa elefant när vi var där.

bild

Vad välja för sort ?  Jag lutade mig tryggt mot Pers råd och började med en Rochefort 8. Synnerligen  gott öl.

P1080184

De Garre. Ett av öltemplen i Brygge. Oskyltat i en trång gränd nära stora torget och tyvärr stängt när vi väl hittade dit.

Brygge17Däremot hade Brouwerij De Halve Maan öppet.

bild-23

Och i deras butik fanns gott öl att dricka och köpa. Gissa vad Henrik fick av chefen i present från Brygge.

P1080122

P1080192

P1080189Annars strosade vi mest runt i stan, drack en öl, fotograferade lite, drack en öl till, åt god mat och hade det väldans gött.

TinTinJeepDet går ju bara inte att låta bli att köpa en sån här när man är i Belgien.

_DSC8196Den lille fågelskådaren i mej fick en rätt häftig upplevelse också. Vårt hotell låg närmaste granne  med Sint-Salvators Kathedraal. Där övade Pilgrimsfalkarparet högljutt sina ungar i flygandets konst. Stiligt. Pilgrimsfalken är ju visserligen på uppgång i Sverige men är väl  fortfarande en smärre raritet att få se. Speciellt så här mycket och länge.

Arkivbild flyg Foto Henrik Hansson  borlänge centrum sveagatanEn mycket fin resa på alla sätt. Enda smolken i bägaren  kom i Brygge med meddelandet att huset där firman finns (fanns) höll på att rasa ihop. Snabbutrymning av hela fastigheten. Både Henrik och jag långt hemifrån. Otroligt stressande att inte vara på plats, och vi bävar för telefonräkningarna. Släkt, vänner  och bekanta ryckte ut och gjorde ett otroligt jobb med att få ut allt på så kort tid. Ett större tack för den insatsen kommer senare när vi fått lite mer ordning på tillvaron, en ny lokal till exempel.

P1080206Full fart hemåt på Autobahn. Det är nog bara att erkänna att jag är en typisk vänsterfilsbilist när chansen bjuds.

bild-27Det är ju inne att fota och berätta på Facebook och bloggar vad man äter, så här kommer den. Holländsk Matjessill i Travemünde hamn. Riktigt gott faktiskt.

FinnlinesNattfärja Travemünde-Malmö och hem en dag tidigare än beräknat för att börja rota i eländet med det rasande huset och firmans prylar nedpackade i kartonger runt halva stan. Mer om detta i ett senare inlägg, kanske.

Annonser

1 kommentar

Under Öl, Resor, Uncategorized

Ett svar till “Brygge Belgien

  1. Händelserik resa Hasse. Synd att De Garre var stängt.
    Har en Straffe Hendrik i kylen… Undrar om..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s